Bizimle iletişime geçin

Güncel

40 kilonun altına düşen ağır hasta tutsak Abdulkadir Kuday’ın serbest bırakılması çağrısı

F Oturumu bu haftaki eylemlerinde vücut ağırlığı 40 kilonun altına düşen ve konuşma yetisini büyük oranda kaybeden ağır hasta tutsak Abdulkadir Kuday’ın durumuna dikkat çekerek, derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenledikleri “F Oturması” eyleminin 649’uncusunu şube binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde, Metris R Tipi Hapishanesi’nde tutulan ağır hasta tutsak Abdulkadir Kuday’ın sağlık durumuna dikkat çekildi. Açıklamayı İHD Hapishane Komisyonu üyesi Hatice Onaran okudu.

Abdulkadir Kuday’ın Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastası olduğunu belirten Onaran, hastalığının ölümcül olduğuna dikkat çekti. Kuday’ın sağlık sorunlarını sıralayan Onaran, “Çiğneme, yürüme ve konuşma gibi istemli kasların hareketinin kontrolünden sorumlu sinir hücrelerinin hasarından kaynaklanan ölümcül bir nörolojik hastalık olan ALS hastası olup, bel fıtığı ameliyatı sonrasında gelişen bacak felci, ALS’ye bağlı olduğu düşünülen yüz felci, işitme kaybı, kulak çınlaması, görme kaybı, ayak ve ellerde güçsüzlük ve his kaybı, yutma güçlüğü,  bel, sırt, boyun ve karında şiddetli ağrı, kusma, uyku apnesi, göğüste sıkışma ve yanma hissi, aşırı kilo kaybı, ağır mide ve sindirim sistemi sorunları yaşamaktadır” dedi. 

Vücut kilosunun 40’ın altında düştüğünü ifade ede Onaran, Kuday’ın konuşma yetisini kaybettiğini, yatağa bağımlı bir şekilde yaşamını aynı koğuşta bulunan engelli arkadaşının yardımı ile sürdürdüğünü belirtti. Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) defalarca kez “Hapishanede kalamaz”  raporu verdiğini hatırlatan Onaran, yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığını belirtti. 

Açıklama ardından sloganların ile eylem sona erdi.



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler