Bizimle iletişime geçin

Güncel

Erdoğan’ın “Uçan sarayının” hediye edilmediği,satın alındığı açığa çıktı

7 yatak odası, 2 özel salon, toplantı odaları ve küçük bir hastane bulunduğu, normal kapasitesi 463 koltuk olan ancak 76 kişilik bir VIP uçağa çevrilen Tayyip Erdoğan’ın “uçan sarayına” ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı

7 yatak odası, 2 özel salon, toplantı odaları ve küçük bir hastane bulunduğu, normal kapasitesi 463 koltuk olan ancak 76 kişilik bir VIP uçağa çevrilen Tayyip Erdoğan’ın “uçan sarayına” ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Uçağın Katar emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından Erdoğan’a hediye edildiği ileri sürse de CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, uçağın satın alındığını duyurmuş ve konuyu Meclis’e taşımıştı. Ancak Meclis’ten yanıt alamayan Taşçıer, uçakla ilgili yeni ayrıntılarla birlikte tüm verileri paylaştığı bir videoyla kamuoyunun bilgisine sundu.

İşte tüm gelişmeler…

Katar emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, uçaklarından biri olan B747-8 model uçağını satışa çıkarıyor. 9 Şubat’ta ise Türk Hava Yolları, envanterinde bulunmayan aynı tip uçak için pilot ilanı veriyor.

Katar emiri, uçağın satışı için İsviçre merkezli firmaya ulaşarak satış yetkisi veriyor ve uçak, ikinci el ilanlarda yerini alıyor. Ağustos ayında İngiliz basınında söz konusu ilanın haberleri çıkıyor. Uçağın fiyatının 500 milyon sterlin yani 4 milyar 240 milyon lira olduğu ileri sürülüyor.

Ağustos ayının sonlarında Fransız basını, Katar emirinin uçağının bir devlet başkanına satıldığı haberlerini gündeme getiriyor. 9 Eylül’de ise Türk Havayolu haber sitesinde uçağın Türkiye tarafından satın alındığı ve 12 Eylül’de Türkiye’ye getirileceği bilgisi yer alıyor. Uçağın rotası takip edildiğinde uçağın 11 Eylül günü Basel’den Türkiye’ye doğru yola çıktığı ve 12 Eylül’de Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaştığı bilgisine ulaşılıyor.

Bir garip rota

Uçağın rotası ise başka bir tartışma konusu. Boeing 747-8 tipi uçak Basel’den kalktı ve Fransa’nın güneyinden Lyon üzerinden İspanya hava sahasına girdi, Madrid’den Porto meydan üzerinden direkt Atlantik Okyanusu’na çıktı.

Uçak ABD istikametinde yaklaşık bin mil yol aldıktan sonra kuzeyden dönüşle İngiltere Hava sahasında Londra’ya kadar uçtu ve ardından Belçika hava sahasında Brüksel meydan üzerine geldi. Uçak daha sonra Almanya Frankfurt, Çekya hava sahasını takip ederek Macaristan Budapeşte meydan üzeri Romanya, Bulgaristan hava sahasını izleyerek İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına indi.

İsviçre merkezli şirketin yetkilisi, CHP’li Taşcıer’in ekibinin uçağın satılıp satılmadığı konusundaki sorularını teyit ediyor ve ikinci el sitelerinde de uçağın ilanına “satıldı” ibaresinin eklendiğini bildiriyor.

 



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler