Bizimle iletişime geçin

Güncel

Türkiye, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu tarafından “gri liste” ye alındı

OECD’ye bağlı Mali Eylem Görev Gücü kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye’yi daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye aldı.

OECD’ye bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye’yi kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda eksiklikleri olduğu gerekçesiyle gri listeye aldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, listeden çıkmak için “gerekli adımlar”ın atılacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye’nin, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’ne (OECD) bağlı Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) gri listesine alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, “Yapılan uyumluluk çalışmalarına rağmen ülkemizin gri listeye alınması hak edilmeyen bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Bundan sonraki süreçte, FATF ve ilgili tüm kurumlarla iş birliği içinde gerekli adımlar atılmaya devam edilecek ve ülkemizin hak etmediği bu listeden en kısa sürede çıkması sağlanacaktır” denildi.

Ürdün ve Mali de listede

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’ne (OECD) bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF), bu hafta Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Genel Kurul Toplantısı’nda aldıkları kararları dün (21 Ekim) açıkladı. Türkiye, Ürdün ve Mali kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda eksiklikleri olduğu gerekçesiyle gri listeye alındı.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler