Bizimle iletişime geçin

Güncel

‘Taksim’i kapatmak anayasayı tanımamaktır’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında iktidarın taksim yasağını eleştirerek, ‘Taksim’i kapatmak anayasayı tanımamaktır demektir’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Özel, “Taksim’in 1 Mayıs’a kapatılması o iktidarın başarısını değil aslında muktedir olamadığını, iktidarda olduğunu ama o meydana yasak getirerek, aslında lüzumsuz bir tedirginlik içinde olduğunu, güvenliği sağlayamayacağını peşinen itiraf ettiğini ve bunun demokrasilerde özgüvensizliğin iktidarlara hiç iyi gelmeyeceğini, o yüzden bizim sorumluluk almaya hazır olduğumuzu ve sendikalarla birlikte görev yaparak kimsenin burnu kanamadan o meydandaki kutlamalara izin verilmesini talep etmiştik.” dedi.

‘Taksim, Gezi Parkı birileri tarafından kendi egemenlik sancaklarıymış da egemenliklerini kaybedeceklerini sanıyorlar’ diyen Özel, şunları kaydetti: “Siz bir yasaklamayla egemenlik korumaya başladıysanız orada iktidardan bahsedilemez. İktidarın güçlüsü rızayla tesis edilen, demokrasiyle korunandır. Buradan çağrımı tekrar ediyorum.”

İşçilerle beraber Taksim’de olacaklarını tekrarlayan Özel, şöyle devam etti: “Tek uyarım şudur; 1 Mayıs bayramdır. 1 Mayıs işçinin emekçinin bayramıdır. Polisi de emekçidir, askeri de emekçidir, güvenlik görevlileri de emekçidir. Onlara kanunsuz emirler verenler yüzünden, ekmekleriyle oynandığı için uygulamak zorunda oldukları kararlar o kardeşlerimizin kişisel kararları değildir. “



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler