Bizimle iletişime geçin

Güncel

SMF: Devrimci tutsakları sahiplenmeye ve dayanışmayı yükseltmeye devam edeceğiz

İstanbul ve İzmir’de ESP, SKM, SMF ve Partizan üyelerine dönük gözaltı saldırısı ve tutuklamalara tepki gösteren SMF, “Buradan bir kez daha haykırıyoruz; saldırılarınız nafile! Dün olduğu gibi bugünde devrimci tutsakları teredütsüzce sahiplenmeye ve dayanışmayı yükseltmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İstanbul ve İzmir’de ESP, SKM, SMF ve Partizan üyelerine dönük gözaltı saldırısı ve tutuklamalara tepki gösteren SMF, “Dün olduğu gibi bugünde devrimci tutsakları teredütsüzce sahiplenmeye ve dayanışmayı yükseltmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), İstanbul ve İzmir soruşturmaları kapsamında çok sayıda devrimcinin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

“Her türden gericiliği temsil eden AKP/MHP faşist iktidarın devrimci güçlere yönelik saldırıları devam ediyor” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:  “İstanbul’da yapılan baskınlarda gözaltına alınan devrimciler dün adliyeye sevk edildiler. Aynı soruşturma kapsamında İstanbul’da gözaltına alınarak İzmir’e götürülen SKM genel sözcüsü Tanya Kara ve Birleşik İşçi Hareketi Sözcüsü Meliha Kayacı tutuklanmıştı.

Aralarında Dönem Sözcümüz Barış Kayaoğlu, üyemiz Metin Keleş ve DEM PM üyesi Sıtkı Güngör’ünde olduğu devrimciler Çağlayanda bulunan Adliyeye çıkarıldılar. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen devrimcilerden 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken SMF üyesi Metin Keleş, DEM PM üyesi Sıtkı Güngör ve Partizan okuru Arzu Aksakal hakkında ise tutuklama kararı verildi.

“Tutsakları sahiplenmeye ve dayanışmayı yükseltmeye devam edeceğiz”

Gözaltı ve tutuklamalara gerekçe olarak gösterilen tutsaklara yollanan ekonomik katkı ve görüşçü olmak, iktidarın devrimci tutsaklara yönelik stratejik saldırı, tecrit ve yalnızlaştırma politikasının mahiyetini bir kez daha açığa vurmuştur.

Buradan bir kez daha haykırıyoruz; saldırılarınız nafile! Dün olduğu gibi bugünde devrimci tutsakları teredütsüzce sahiplenmeye ve dayanışmayı yükseltmeye devam edeceğiz”



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler