Bizimle iletişime geçin

Güncel

Savunmaya Özgürlük Platformu: Adil yargılanma hakkı gözetilsin

Savunmaya Özgürlük Platformu, İstanbul Adliyesi önünde ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’a destek vermek için eylem düzenledi. Yargıtay’a çağrı yapılan eylemde, “Yargıtay’da inceleme aşamasında olan dosyalarının adil yargılanma hakkı gözetilerek bozulmasını istiyoruz” denildi.

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’a destek vermek için Savunmaya Özgürlük Platformu tarafından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde eylem yapıldı.

“Avukatlar için adalet arıyoruz”

Hazırlanan açıklamayı ÖHD İstanbul Şube Yöneticisi Nagehan Avçil okudu. Avçil, “Bu davanın avukatlık, savunmanlık mesleğine yönelmiş bir saldırı olduğu açıktır. Bugün Ebru ve Aytaç bu saldırılar karşısında ölüm orucu yapmak zorunda kalmışlardır. Ebru Timtik ölüm orucunun 166., Aytaç Ünsal 135. günündeler. Her ikisi de çok zayıfladı; ancak adalete olan inançları zayıflamadı. Onların incelen bedenlerinde hepimizin artan adalet özlemi var. 18 aydır adalet nöbeti tutuyor meslektaşımız Didem Baydar Ünsal. Bugün aramızda yok; ancak bizler Didem’in nöbetindeyiz. Didemle birlikte meslektaşlarımız için adalet arıyoruz. İki avukat ülkemizin yüksek mahkemeleri tarafından bile hukukun uygulanmayacağı endişesiyle ölüm orucunu sürdürüyorlar. Yargıtay’da inceleme aşamasında olan dosyalarının adil yargılanma hakkı gözetilerek bozulmasını istiyoruz. Yargıtayı yalnızca hukuku uygulamaya çağırıyoruz” dedi. (Evrensel)



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler