Bizimle iletişime geçin

Güncel

Özsavunmada bulunan Rümeysa Aydın hakkında beraat kararı

Balıkkesir’de Murat Yıldız’ın sistematik şiddetine karşı özsavunmada bulunan Rümeysa Aydın yargılandığı davanın karar duruşmasında beraat etti.

Balıkesir’in Karesi ilçesine bağlı kırsal Ziyaretli Mahallesi’nde 13 Ağustos 2021’de Rümeysa Aydın (28), kendisine sistematik şiddet uygulayan, cinsel saldırıda bulunan ve ölümle tehdit eden evli olduğu Murat Aydın’ı (30) özsavunma kullanarak öldürdü. Rümeysa hakkında “kasten öldürme” suçundan açılan davanın karar duruşması Balıkesir 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Rümeysa, duruşmaya tutuklu bulunduğu hapishanede Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşma da taraf avukatların yanı sıra kadın örgütü temsilcileri de hazır bulundu. 

Mahkemede ilk söz alan Rümeysa, kendisini ve çocuklarını savunduğu için Murat Aydın’ı öldürmek zorunda kaldığını yineleyerek, beraatını talep etti. 

Rümeysa’nın davasını soruşturma aşamasından itibaren takip eden Sil Baştan Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Başkanı Ayşegül Küçükafacan da söz alarak,  Rümeysa ve 2 çocuğunun psikolojik destek almaya devam ettiğini söyledi.

Rümeysa’nın evlenmesinin ardından şiddet görmeye başladığını söyleyen Ayşegül,  şu ifadeleri kullandı: “Murat Aydın uyuşturucu madde etkisinde halüsinasyonlar gören biri. Akabinde de Rümeysa’yı öldürmek üzere arabaya doğru tüfeği almaya gidiyor. Rümeysa aslında son ana kadar eşini engellemeye çalışmış, vazgeçmesini beklemiş. O kadar kısa mesafeden ateş edilmesi bize bu durumu gösteriyor. Rümeysa tutuklandıktan sonra ikiz bebeklere hamile olduğunu öğrendi. Tutuklandıktan sonra bebeklerinden birini kaybetti. Doğumu yaklaştı. Rümeysa’nın 2 tane daha çocuğu var ve bu çocuklar yıllarca annelerinin maruz kaldığı şiddete ne yazık ki şahitlik ettiler. Bu yüzden de onlara psikolojik destek sağlamaya devam ediyoruz.” 

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, “meşru müdafaa” kapsamında Rümeysa’nın beraatına karar verdi.  Kararın ardından Rümeysa, hapishaneden çıktı.



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler