Bizimle iletişime geçin

Kadın

Özsavunma hakkını kullanan Nevin’e müebbet hapis

Kendisine cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider’i özsavunma hakkını kullanarak öldüren Nevin Yıldırım’a indirimsiz müebbet hapis verildi

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde yaşanan olay kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Nevin Yıldırım, kendisine 3 yıl boyunca cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider’i özsavunma hakkını kullanarak öldürdü.

Daha önce kendisine verilen müebbet hapis cezası Yargıtay 1. Dairesi tarafından bozulmasının ardından Nevin Yıldırım’a yeniden müebbet hapis cezası verildi.

Duruşmada savcılık önceki mütalaasını tekrarlayarak Yıldırım’ın cinayeti tek başına işlediği ve “müebbet hapis” cezası verilmesini istedi.

Avukatları Yıldırım’ın cinayeti meşru müdafaa kapsamında işlediğinin değerlendirilmesi gerektiği ve bu nedenle verilecek cezanın bu kapsamda düşürülmesine ardından da tahliyesine karar verilmesini istedi. Gider ailesinin avukatları ise, Yıldırım’ın cinayeti tek başına işlemediğini öne sürerek, Yıldırım ile birlikte cinayete isminin karışmış olacaklarının belirlenmesini, belirlenemiyorlarsa Savcılık mütalaasına katıldıklarını belirtti.

Ardından karar veren mahkeme Yıldırım’ın müebbet hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme Yıldırım’a verilen cezada herhangi bir indirime de gitmedi.

 



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Kadın Haberler