Bizimle iletişime geçin

Güncel

Oppo Fabrikası’nda işten çıkarılan kadın işçiler Meclis gündeminde

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm Tuzla’daki Oppo fabrikasında küçülme gerekçesi ile çoğunluğu kadın olmak üzere yüzlerce işçinin işten çıkarılmasını Meclis gündemine taşıdı. Gülüm, verdiği soru önergesinde ekonomik kriz, pandemi ve zorlu kış koşullarında yüzlerce kadın işçiyi işten çıkaran Oppo hakkında bir yaptırım olacak mı diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm Tuzla’daki Oppo fabrikasında küçülme gerekçesi ile çoğunluğu kadın olmak üzere yüzlerce işçinin işten çıkarılmasını Meclis gündemine taşıdı.

Gülüm, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “İstanbul Tuzla’da kurulu bulunan Oppo fabrikasının yönetimi küçülme gerekçesi ile çoğunluğu kadın olmak üzere yüzlerce işçiyi ekonomik kriz, pandemi ve zorlu kış koşullarında işten çıkartmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Enflasyon ve artan hayat pahalılığı karşısında işsiz kalmamak için uzun mesai, düşük ücret, sürekli hedeflenen sayı baskısı, mobbing gibi kölelik koşullarında çalışmak zorunda kalan kadın işçiler haksız ve keyfi biçimde işten atılmıştır.” ifadelerine yer verilen soru önergesinde Gülüm, Oppo Fabrikası’ndan çıkarılan kadın işçilerin nasıl geçineceklerine dair büyük endişe taşıdığına dikkat çekti.

Gülüm, yanıtlanması istemiyle şu soruları sordu;

  1. Yüzlerce kadın işçiyi ekonomik kriz, pandemi ve zorlu kış koşullarında hukuka aykırı bir biçimde işten çıkaran Oppo hakkında Bakanlığınızın herhangi bir yaptırımı olacak mıdır?
  2. Oppo tarafından 6 Ocak’ta kaç kadın işçi işten çıkarılmıştır? İşten çıkarılan kadınların alacakları ne zaman verilecek?  Mağduriyetleri giderilecek mi?
  3. Haksız ve keyfi biçimde işten çıkarılan kadın işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve haklarının iadesi için herhangi bir girişiminiz olacak mıdır?
  4. Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan kadın yoksulluğu, mevcut enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile vahim bir hal almıştır. İşverenler tarafından hak gasplarına uğrayan ve işten çıkarılan kadın işçilerin haklarının korunması için özel tedbirler alacak mısınız? 


Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler