Bizimle iletişime geçin

Gençlik

Öğrencilerden Beyazıt ve Halepçe anması: Unutmayacağız, affetmeyeceğiz!

Beyazıt Katliamı’nın yaşandığı yer olan Eczacılık Fakültesi önünde Beyazıt ve Halepçe katliamlarında yaşamını yitirenleri anıldı.

TC ve Irak devletlerinin gerçekleştirdiği Beyazıt ve Halepçe Katliamlarının yıldönümünde İstanbul Üniversitesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan iki katliamın da farklı coğrafyalarda yaşandığı ancak katliamcı zihniyetin devam ettirildiği vurgulandı.

Açıklamanın yapıldığı Beyazıt’ın çevresi polis ablukası altına alınırken, açıklamaya Gençlik Örgütleri’nin yanı sıra 78’liler Girişimi ve öğrenci dayanışmaları da destek verdi. Açıklamada sık sık “Beyazıt’ı unutma, unutturma”, “Halepçe’yi unutma unutturma” ve “Katillerden hesabı gençlik soracak” sloganları atıldı.

16 Mart’ta katledilen arkadaşlarımız bize yol gösteriyor

Açıklamada ise ilk olarak Beyazıt ve Halepçe Katliamlarında hayatlarını kaybedenler adına 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilerek, katliamda hayatını kaybeden öğrencilerin isimleri haykırıldı. Saygı duruşunun ardından açıklamaya katılanlar hep bir ağızdan Beyazıt Marşı’nı söyledi.

Okunan marşı ardından 78’liler Girişimi adına Beyazıt Katliamı tanığı Yunus Bircan konuştu. “16 Mart Katliamı, üniversite öğrencilerinin akademik, demokratik taleplerinin ötesinde politik bir tutumla, üniversitelerin ülkücü faşistlerce işgal edilmesine karşı yürütülen, anti-faşist mücadeleye yönelik yapılmıştır” diyen Bircan, konuşmasının devamında şunları ifade etti:

“Bugün de üniversiteleri ele geçirme ve dönüştürme politikaları kesintisiz sürüyor. Öğrencilerin akademik, demokratik ve politik mücadelesi engellenmek isteniyor. Bu mücadelede, nerede duracağımıza dair, 16 Mart’ta katledilen arkadaşlarımız bize yol gösteriyor, bunu hep hatırlayalım.
Üniversiteler, demokratik bir yönetimle, özgürce, bilimsel eğitim, öğretim ve çalışma içinde olmak isteyen akademisyenlerin ve öğrencilerindir. Üniversiteler bilim kurumları olarak özerk olmalıdır. O nedenle biz 78’liler olarak, üniversite öğrencilerinin haklı taleplerini ve mücadelelerini destekliyor, yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz.”

Bundan sonrası hepimizde

Bircan’ın ardından üniversite dayanışmaları adına Hivda Selen konuştu. Selen, Ne katliamları ne de katliamları gerçekleştirenleri unutmayacağız, affetmeyeceğiz! Katliamlar düzeni olan kapitalizm ve devleti yıkmanın yolu insanca ve onurlu bir yaşamın adımlarını atacak olan devrimi örgütlemekten, bu sisteme karşı mücadele etmekten geçmekte. Özgürlüğü için harekete geçen sıra arkadaşlarımıza sesleniyoruz; mücadele özgürleştirir.” ifadelerini kullanarak yarın görülecek Boğaziçi Davasına katılım çağrısı yaptı. (Özgür Gelecek)



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Gençlik Haberler