Bizimle iletişime geçin

Güncel

Nusaybin Davası tutuklularından Eroğlu akıl sağlığını yitirmek üzere

Nusaybin Davası tutuklularından Ramazan Eroğlu, akıl sağlığını tamamen yitirme riskiyle karşı karşıya olmasına rağmen tahliye edilmiyor. Hastaneye yaklaşık 1,5 ay geç sevk edilen Eroğlu’nun tahliye durumu verilecek rapora bağlı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016 tarihinde kentten tahliye edildikten sonra tutuklananlar arasında bulunan Ramazan Eroğlu akıl sağlığını tamamen yitirme riskiyle karşı karşıya. Eroğlu, 4 Eylül tarihinde durumunun ağırlaşması üzerine tutuklu bulunduğu Trabzon E Tipi Kapalı Hapishanesi’nden İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. 

‘Bir buçuk ay sonra sevk edildi’

Burada mahkum koğuşunda tutulan Eroğlu’nun psikolojik sorunların yanı sıra hafıza kaybı yaşadığı öğrenildi. Ailesinden sadece bir kişiyle haftada bir kez görüştürülen Eroğlu’nun, ayrıca kendine zarar verme noktasına gelerek, saldırgan bir şekilde hareket ettiği bildirildi. Eroğlu’nun ailesi, kendilerini tanımayan çocuklarının tedavi edilmesini istedi. 

Konuya ilişkin görüştüğümüz Eroğlu’nun avukatları ise, bir buçuk ay öncesinden müvekkillerinin hastaneye sevk edilmesi için girişimlerinin olduğunu ancak bir sonuç alamadıklarını aktardı. Avukatlar, Eroğlu’nun kendisine zarar vermeye başladıktan sonra hastane sevkinin gerçekleştirildiğini belirterek, ciddi bir ihmalin olduğunu vurguladı. Avukatlar, Eroğlu’nun tahliyesinin ne zamana kadar süreceği belli olmayan tedavi süreci sonrası hazırlanacak rapora bağlı olduğunu kaydetti. 

Eroğlu hakkında açılan davanın bir sonraki duruşması 20 Eylül tarihinde Mardin’de görülecek. 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler