Bizimle iletişime geçin

Güncel

Marmara Hapishanesi’ndeki tutsaklar posta zammının geri çekilmesini istedi

Silivri’de bulunan Marmara Kapalı Hapishanesi’ndeki tüm siyasi tutsaklar, Adalet Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına posta ücretlerinin makul düzeye çekilmesi için dilekçe gönderdi.

Tutsakların kazanılmış birçok hakkını gasp ederek, tecrit politikasıyla dışarıyla bağını kesmeye çalışan devlet, önce sosyalist gazetelerin hapishanelere girişini engelledi. Abonelik işlemi yapılarak dergilerin tutsaklara ulaşması yasal olarak mümkün olmasına rağmen bazı hapishaneler yasadışı bir şekilde dergi aboneliğini de engelliyor.

Silivri Hapishane Kampüsündeki tüm hapishaneler, siyasi tutsaklara özgün tecrit politikalarının uygulandığı hapishaneler arasında bulunuyor. Tutsakların dergi abonelikleri keyfi şekilde engelleniyor. Özellikle Marmara Kapalı Hapishanesinde (eski 9 Nolu), tutsaklara sık sık disiplin soruşturmaları açılarak telefon, mektup, görüş hakları gasp ediliyor. Dışarı ile iletişim kurmanın araçlarından olan mektupların gönderilmesi ise tutsaklar için oldukça zorlaştı.

Posta ücretlerine yılda birkaç kez zam yapılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı PTT tarafından yapılan son zamlarla tutsaklar bütçelerinin büyük bir kısmını mektup ve diğer posta işlemlerine ayırmak zorunda kaldı. PTT kargo ücretlerine şubat ayında yapılan yüzde 55’lik zammın ardından bir zam daha yaptı. Yeni kararla birlikte, fiyatlar yüzde 40’a varan oranda yükseldi.

Marmara Kapalı Hapishanesi’ndeki siyasi tutsaklar, Adalet Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bugün dilekçe gönderdi.

Tutsaklara özel posta tarifesi düzenlenmesini talep eden siyasi tutsaklar, ayrıca aynı mektup içinde birden fazla tutsağa hitaben yazılan mektupların engellenmesini kabul etmediklerini vurgulayarak, bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler