Bizimle iletişime geçin

Güncel

Katledilen Mihraç Miroğlu davası ertelendi

Şırnak’ın İdil’de zırhlı araçla ezilerek katledilen Mihraç Miroğlu davasında Şırnak Barosu’nun katılma talebi reddedildi, duruşma 20 Haziran’a ertelendi.

Şırnak’ın İdil ilçesinde 2021’de polis Metin Kiraz’ın kullandığı araçla bisiklet süren 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu’nun katledilmesine ilişkin, Kiraz hakkında “taksirle insan öldürme” suçundan açılan davanın 5’inci duruşması İdil Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Miroğlu’nun avukatlarından Zeynep Eker, raporlarda eksiklikler olduğunu söyleyerek olay yerinde yeniden keşif yapılmasını talep etti. Dosyada yer alan Adli Tıp Kurumu (ATK) raporlarına itiraz eden Eker, “İlk ATK raporunda Mihraç’ın trafik tabelalarına dikkat etmemesi sebebi ile ‘asli kusurlu’ olduğu belirtilmişti. İkinci ATK raporunda ise 7 yaşındaki bir çocuk sürücü olarak belirtilmiş ve tabelalara uymaması sebebi ile asli kusurlu olduğu belirtilmiştir. 7 yaşındaki bir çocuktan algılama yeteneği bir yetişkininki gibi gelişmiş olarak kabul edilip bu hususlara dikkat etmesi beklenemez, ayrıca raporlarda Mihraç’ın eylemleri değerlendirilirken sanığın eylemleri hakkında bir değerlendirme yapılmamıştır” dedi.

Avukat Serkan Karakaş, her celsede sanık polisin suçtan kurtulmaya dönük beyanlarda bulunduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: “Dosyaya sunulan ATK raporlarını kabul etmiyoruz, raporlar hüküm kurmaya elverişli değildir, olayın aydınlatılması gereken yönlerin hepsine değinilmemiştir. Olay yeri krokisinde olayın gerçekleştiği yol 6 metre genişliğindedir ve zırhlı araç ile çocuk arasında 4 metre görüş mesafesi vardır. Ayrıca dosya arasındaki görüntülerden de anlaşılacağı çocuk sanığın 6 saniye boyunca görüş açısındadır ve olay yeri krokisinde araca ait fren izi tespit edilememiştir. Hız tespit edilememiştir ancak olası kast veya bilinçli taksir durumlarının değerlendirilmesi açısından bu hususun tespit edilmesi önem arz etmektedir. Olası kast doğrudan kast hususlarında değerlendirme yapılabilmesi adına yeniden rapor aldırılarak aracın hızının tespit edilmesi gerekmektedir. Ayrıca keşif talebimiz de vardır ve aynı şartlarda zırhlı bir araç ile tatbikat yapılarak olay anı canlandırılmalıdır. Tüm bu hususlar göz önünde bulundurularak taleplerimizin kabulü ile sonuç olarak sanığın üst halden cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

Savcılık da dosyanın gelmiş olduğu aşama itibariyle katılan vekillerin talepleri hususunda detaylı mütalaa verebilmek için süre istedi.

Mahkeme heyeti, suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle Şırnak Çocuk ve Kadın Hakları Komisyonu’nun katılma talebinin reddine, sanık müdafine savunma yapabilmesi için ve ayrıca iddia makamının detaylı incelemede bulunması için süre vererek, bir sonraki duruşmayı 20 Haziran’a erteledi.

Miroğlu’nun avukatları bu hususlara ilişkin sözlü itirazda bulundu.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler