Bizimle iletişime geçin

Güncel

‘Katil İsrail’le tüm anlaşmalara hemen son verin’

İsrail’in Filistinlilerin sığındığı Rehaf sınırına yönelik yaptığı işgal ve soykırım saldırılarına karşı yürüyen Filistin’e Özgürlük Platformu, “İktidarı, İsrail’e aktif boykot uygulamaya çağırıyoruz. Nehirden denize özgür Filistin’i kazanıncaya kadar durmuyoruz, mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Filistin’e Özgürlük Platformu, Siyonist İsrail’in Filistinlilerin sığındığı Rehaf sınırına yönelik yaptığı işgal ve soykırım saldırılarına karşı Taksim Tünel’de Şişhane’ye yürüdü. Yürüyüşte “İsrail kanlı elini Refah’tan çek! Gazze’ye özgürlük. Filistin’e özgürlük. Soykırımı durduralım” ve “İsrail, ABD, NATO, yenilecek” pankartlarının açıldığı eylemde “Katil İsrail Refah’tan defol”, “Nehirden Denize Özgür Filistin”, “Milyonlar aç işgal altında yaşasın küresel intifada”, “Soykırımcı İsrail hesap verecek” ve “Netanyahu söyle bugün kaç çocuk öldürdün” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından Şişhane Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Sacide Uras okudu.

‘Soykırımı üst seviyeye taşımak istiyorlar’

Uras, Filistin’de sistematik olarak katliam gerçekleştiğine dikkati çekti. Uras, “Kaçın ya da katledilin. İsrail ordusunun Refah’ta yaşayan sivillere sunduğu seçenekler bunlar. 7 Mayıs sabahı ise İsrail tankları gece boyunca ilerledikten sonra Refah sınır kapısını ele geçirirken İsrail savaş uçakları evleri vurarak en az 12 kişinin ölümüne neden oldu. İsrail savaş makinesi Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımı bir üst seviyeye taşımaya çalışıyor. Netanyahu ve onun savaş kabinesi hakkında çocuk katilleri derken çok isabetli bir tespit yapıyoruz tüm dünyadaki savaş karşıtları olarak. Sistematik bir katliam gerçekleşiyor. Soykırım 21. Yüzyılın bu ilk katliamında tüm yönleriyle karşımızda.Herkesi bu katliamı durdurmak için aralıksız mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

‘Filistin’i Filistinsizleştirmek istiyorlar’

Uras, İsrail’in 8 ayda Gazze’de 14 bin 500’ü çocuk olmak üzere 34 bin 789 Filistinliyi katlettiğini söyledi. Uras, “İsrail’e boykot, çünkü bu devletin saldırılarının sonucunda 8 binden fazla insan kayıp oldu.İsrail’e boykot, çünkü bu devletin saldırıları sonucunda 78.204 kişi yaralı durumda.İsrail’e boykot, çünkü İsrail bin bir tane yalanın arkasına sığınsa da temel amacının ne olduğunu bizler çok iyi biliyoruz: Filistin’i Filistinsizleştirmek istiyorlar. Bizler de iktidardan tüm ama tüm anlaşmaları hemen sona erdirmesini ve bu işgal devletini yalnızlaştıran sürecin bir parçası olmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

‘İsrail ile tüm anlaşmalara son verin’

Uras, herkesi Refah’ta katliamın durması için sokağa çıkmaya çağırdı. Uras, “İktidarı, İsrail’e aktif boykot uygulamaya çağırıyoruz. Bu halkın on yıllardır süren tarihi direnişini saygıyla selamlıyoruz.Nehirden denize özgür Filistin’i kazanıncaya kadar durmuyoruz, mücadeleye devam ediyoruz. Katil İsrail Refah’tan defol. İsrail’le tüm anlaşmalara hemen son verin” diye belirtti.

Basın açıklamasının ardından oturma eylemi ve İsrail’in soykırım ve işgal saldırılarına karşı intifada çağrısı yapıldı. Eylem sloganlar ile son buldu.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler