Bizimle iletişime geçin

Emek

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformuna bağlı sendikaların temsilcileri 1 Mayıs gündemiyle toplandı

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu’nun (İİSŞP ) Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yaptığı temsilciler toplantısında işçi sınıfının yaşadığı sorunlar ve yaklaşan 1 Mayıs konuşuldu.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu’nun (İİSŞP ) Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yaptığı temsilciler toplantısında işçi sınıfının yaşadığı sorunlar ve yaklaşan 1 Mayıs konuşuldu.

Evrensel ‘de yer alan haberde, farklı işkollarından işçilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda sendikal örgütlenmenin önündeki engeller, fabrikalarda emekçilerin yaşadığı sıkıntılar ve 1 Mayıs gündem edildi.

Sık sık “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarının atıldığı toplantının açılış konuşmasını İİSŞP Dönem Sözcüsü Banu Tuna yaptı. İşçilerin, emekçilerin zor zamanlardan geçtiğini söyleyen Tuna;

“Yoksullaşmanın arttığı 2022 yılının sadece ilk 2 ayında ülke genelinde 108 grev gerçekleşti. Grev ve eylemlere yaklaşık 20 bin işçi katıldı, bu grevlerin yarıya yakını kazanımla sonuçlandı. Yine grevlerin yarısından fazlası hiçbir sendika dahil olmadan yapıldı. Ülke genelinde yüzde 14 olan sendikalaşma oranı asgari ücretliler arasında daha da düşük. Bugün burada toplanmamızın en büyük nedenini bu rakamlar, bu sayılar oluşturuyor. İşçiler isyan ediyor ama örgütlü değiller, biz bundan payımıza ne çıkarmalıyız? Sendikal örgütlenmenin gelişmesi için platformumuza büyük görev düşüyor, çünkü yapılan 108 grevin çoğu İstanbul’da gerçekleşti” ifadelerine yer verildi.

Yaklaşan 1 Mayıs’a da değinen Tuna, “’Birleşik ve güçlü bir 1 Mayıs nasıl olmalı, platformumuza bu konuda düşen sorumluluk ve görev neler?’ gibi sorulara yanıt bulacağımızı umuyorum” diye konuştu.

İİSŞP Dönem Sözcüsü Banu Tuna’nın ardından söz alan işçiler, fabrikalarda yaşadıkları sorunları ve sendikal örgütlenmede yaşanılan problemleri anlattı. İşçiler, sendikalaşma sürecinde neler yaşadıklarını, hakları için mücadele ederken nelerle karşılaştıklarını anlattı.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Emek Haberler