Bizimle iletişime geçin

Dünya

İsrail’den Şam’a saldırı

İsrail, Suriye’nin başkenti Şam’a düzenlediği hava saldırısında İranlı Devrim Muhafızları’nın kullandığı bir binayı hedef aldı.

Suriye’nin başkenti Şam’ın Mezze Mahallesindeki dört katlı bir bina füzeyle vuruldu. Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, İsrail’in sorumlu tutulduğu saldırıya ilişkin ayrıntı vermedi.

Şam’daki Al-Mowasat Hastanesi’nin Başkanı Essam Al-Amin, yerel yayın organı Al-Watan Online’a verdiği bilgilerde saldırının ardından hastaneye bir cenaze ile birlikte biri kadın olmak üzere 3 yaralının getirildiğini söyledi.

Reuters’e konuşan “Suriye yanlısı ittifak”tan bir güvenlik kaynağı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetini destekleyen İranlı danışmanlar tarafından kullanıldığını belirttiği binaya yönelik İsrail’in füze saldırısında, İran Devrim Muhafızları’ndan bir üyenin öldüğünü ve diğerlerinin de yaralandığını söyledi.

İran’ın Mehr haber ajansı da saldırıda iki üst düzey İranlı askeri danışmanın öldürüldüğünü duyurdu. Saldırıya dair henüz İsrail’den bir açıklama gelmedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İran yanlısı liderlerin buluştuğu binada 5 kişinin öldüğü bilgisini paylaştı.

Yapılan açıklamada, hedeflenen mahallenin İran’ın İslam Devrim Muhafızları Birliği (IRGC) ve İran yanlısı Filistinli grupların liderlerine ev sahipliği yapan yüksek güvenlikli bir bölge olarak bilindiği belirtildi. 



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Dünya Haberler