Bizimle iletişime geçin

Dünya

İsrail Savaş Kabinesi Bakanı Benny Gantz, Acil Durum Hükümeti’nden ayrıldı

İsrail savaş kabinesi bakanı Benny Gantz, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Gazze’ye yönelik saldırıları sonrası planları konusundaki görüş ayrılıklarının derinleştiğini belirtip olağanüstü hal hükümetinden ayrıldı.

Tel Aviv’de pazar günü yaptığı basın toplantısında konuşan Gantz, Acil Durum Hükümeti’nden ayrıldığı kararı “üzüntüyle” alındığını söyledi. Açıklamada “Maalesef Sayın Netanyahu, devam eden acı krizin gerekçesi olan gerçek zafere yaklaşmamızı engelliyor” dedi.

BBC News’da yer alan habere göre, İsrail’de iktidarın potansiyel rakibi olarak değerlendirilen Bay Gantz, Bay Netanyahu’ya seçim tarihi belirlemesi çağrısında bulundu.

Bay Netanyahu, X’e bir gönderiyle yanıt verdi: “Benny, şimdi kampanyayı bırakmanın zamanı değil, güçlerini birleştirmenin zamanı.”

Muhalefet lideri Yair Lapid, sosyal medyada Bay Gantz’ın kararını “önemli ve doğru” olarak destekledi.

Açıklamanın hemen ardından aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, savaş kabinesinde yer talebinde bulundu.

Bay Ben-Gvir , İsrail’in ABD Başkanı Joe Biden tarafından öne sürülen ateşkes teklifini kabul etmesi halinde hükümeti bırakma ve çökertme tehdidinde bulunan sağcı koalisyonun bir parçası .

Geçtiğimiz ay Bay Gantz , Bay Netanyahu’ya İsrail’in Gazze’deki Hamas yönetiminin sona ermesi ve bölgede çok uluslu bir sivil idarenin kurulması da dahil olmak üzere altı “stratejik hedefine” nasıl ulaşacağını belirlemesi için 8 Haziran’a kadar süre verdi .

Başbakan o dönemde bu yorumları “İsrail’in yenilgisi” anlamına gelecek “boşaltılmış sözler” olarak değerlendirmişti.

Emekli bir ordu generali olan ve Netayanhu’yu sık sık eleştiren Bay Gantz, başbakan ve Savunma Bakanı Yoav Gallant’la birlikte İsrail’in kilit karar alıcı “savaş kabinesi”nin bir üyesiydi.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Dünya Haberler