Bizimle iletişime geçin

Dünya

“İsrail, Refah’ın doğu yarısını kuşattı”

İsrail Ordusu’nun bugün Refah’ın doğu ve batısını ayıran ana yolun kontrolünü ele geçirerek, Gazze Şeridi’nin güneyindeki kentin doğu yakasını tamamen kuşattığını bildirdi.

İsrail Ordusu’nun Gazze’nin güneyinde bulunan kritik Refah kentindeki ilerleyişi sürüyor. Reuters ajansı kentin doğu bölgelerinin İsrail’in kontrol altına aldığını duyurdu.

Öte yandan bölge sakinleri şehrin doğusunda ve kuzeydoğusunda sürekli patlama ve silah sesleri duyulduğunu, İsrail güçleri ile Hamas ve İslami Cihat militanları arasında yoğun çatışmalar yaşandığını anlattı.

Hamas, İsrail tanklarını şehrin doğusundaki bir caminin yakınında pusuya düşürdüğünü, bunun da İsraillilerin doğudaki yerleşim bölgesinin dış mahallelerine kadar birkaç kilometre ilerlediğinin bir işareti olduğunu söyledi.

Refah’ın batısındaki Tel El Sultan’da yaşayan 50 yaşındaki Abu Hassan, bir sohbet uygulaması aracılığıyla Reuters’a yaptığı açıklamada, “Dünden beri her yere tank mermileri düştüğü için Refah’ın tamamı güvenli değil. Buradan ayrılmaya çalışıyorum ama ailem için çadır alacak param yok” dedi.

Hassan, “Ordu tank mermileri ve hava saldırılarıyla sadece doğuyu değil tüm Refah’ı hedef alıyor” diye ekledi.

İsrail ordusu, Refah’ın doğusunda birkaç tünel kuyusu tespit ettiğini ve hava saldırısıyla desteklenen birliklerin Hamas militanlarıyla yakın mesafeden çatışmaya girerek birkaçını öldürdüğünü söyledi.

İsrail tankları hali hazırda Refah’ın doğusunu güneyden kuşatmış ve bölge ile Mısır arasındaki tek geçit olan Refah Sınır Kapısı’nı iki gün önce ele geçirmişti.(VOA)



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Dünya Haberler