Bizimle iletişime geçin

Dünya

İsrail Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni bastı

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki Şifa Tıp Merkezi’nin bir kısmına yönelik askeri operasyon gerçekleştirdiği duyuruldu.

Gece yarısı tanklarla kuşatılan Gazze’nin en büyük hastanesi Şifa’ya baskın düzenleyen İsrail askerleri, içeride arama yaptı.

Hastane yönetiminin Al Jazeera’ya verdiği bilgiye göre, işgal birlikleri hastanenin bodrumuna kadar indi.Yüzlerce İsrail askerinin ameliyat ve acil servise girdiğini aktaran Al Jazeera, hastaneyi terk etmeye çalışan bazı insanların üzerine ise ateş açıldığını bildirdi.

AA’nın aktardığına göre, Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, “İşgal ordusunun Şifa Hastanesi’ne saldırısının yansımalarından, sağlık personelinin ve binlerce yerinden edilmiş insanın maruz kaldığı olumsuzluklardan tamamen İsrail’i, (ABD Başkanı Joe) Biden ve yönetimini ve uluslararası toplumu sorumlu tutuyoruz” denildi.

‘İş birliği Yapan Herkes Sorumlu Tutulacak’

Play Video

İsrail ordusunun hastaneye düzenlediği baskında katliam yapılmasına karşı uyarıda bulunulan açıklamada, “Dördüncü Cenevre Sözleşmesi tarafından korunan bir sağlık tesisine karşı işlenen bu iğrenç suçun sonucu olarak işgal liderleri ve onlarla işbirliği yapan herkes, çocukları, hasta ve savunmasız sivilleri öldürmekten sorumlu tutulacaktır” ifadeleri yer aldı.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Dünya Haberler