Bizimle iletişime geçin

Güncel

Hedef gösterilen Sendika.Org: Gerici tehditler karşısında susmayacağız

Yeni Akit ve HÜDA-PAR tarafından hedef gösterilen Sendika.Org, DİSK Basın-İş’te basın toplantısı düzenleyerek, “Art niyetli hesaplardan yapılan bu provokatif siber linç kampanyasını ve yayın kurulu üyelerimizin isim isim hedef gösterilmesini ciddiye almama ya da ‘Akit işte’ denilip sessizlikle geçirmek gibi bir seçeneğimiz bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

Provokatif İslamcı sosyal medya hesapları, saray medyası Yeni Akit ve HÜDA-PAR tarafından hedef gösterilen Sendika.Org, DİSK Basın-İş’in Şişli’de bulunan genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda gazetecinin katıldığı basın toplantısında açıklamayı Sendika.Org adına Derya Saadet okudu.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo hakkında, İslam peygamberi Muhammed’e hakaret ettiği gerekçesiyle linç kampanyası başlatıldığını ve 7 Ocak 2015’te Paris’teki ofisine yapılan saldırıda 12 kişinin katledildiğini hatırlatan Saadet, “Katliamdan hemen sonraki sayı İslam peygamberi Muhammed’in göz yaşı döküp ‘Ben Charlie’yim’ yazılı bir döviz tutarken resmedildiği bir kapakla çıktı. Üst başlık ise ‘Her şey affedildi’ yazıyordu. Tüm dünyada yankı uyandıran bu sayı Türkçeleştirildi ve pek çok mecrada yayımlandı. Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği 27 Şubat 2015, yayımlanan haberler hakkında erişim engeli kararı aldı” dedi.

Erişim engeli getirilen yayınların kararı AYM’ye taşıdığını ve AYM’nin bahsi geçen yayınlar hakkında “ifade özgürlüğü” kararı verdiğini dile getiren Saadet, hedef gösterme furyasının bunun üzerine başladığını söyledi.

‘Yeni Akit yayın kurulu üyelerimizi isim isim yayınladı’

“Daily Islamist adlı X hesabı, ‘Anayasa Mahkemesi, Hz.Peygamber’e hakareti ‘ifade özgürlüğü’ saydı!’ şeklinde provokatif bir notla Sendika.Org’u hedef göstererek furyayı başlattı” diyen Saadet, bu paylaşımların yaygınlaşmasının ardından Yeni Akit’in devreye girdiğini söyledi. Yeni Akit’in de çarpıtmayla dolu bir haberle Sendika.Org’un Yayın Kurulu ve Yayın Danışma Kurulu üyelerini isim isim yayınladığını ifade eden Saadet, “Yeni Akit bununla da yetinmedi. Yeni Akit yazarı Taha Emre Özdemir, ‘Sendika.org’un din saygısızlığına kim dur diyecek?’ başlıklı yazısıyla Sendika.Org’u hedef almaya devam ederken DİSK Basın-İş de Sendika.Org’a destek paylaşımı nedeniyle hedef gösterildi” dedi.

‘Hizbullahçılar meclis çatısı altında hedef gösterdi’

Yeni Akit’in ardından Hizbullahçıların Meclis çatısı altında Sendika.Org’u hedef gösterdiğine işaret eden Saadet, “HÜDA-Par Genel Sekreteri Şehzade Demir, Meclis’te yaptığı basın açıklamasında ‘Manevi değerlerimiz hâlâ korumasız’ diyerek Sendika.Org haberine getirilen erişim engelinin kaldırılmasını örnek gösterdi. İnançlara ve manevi değerlere hakaret olduğunu iddia eden Demir, Meclis’teki partileri ‘inisiyatif alma’ya çağırdı” dedi.

Saadet, şöyle devam etti: “AKP-MHP koalisyonunun da aleni teşvikiyle provokasyonlara açık bir iklimin oluştuğu günümüz koşullarında, art niyetli hesaplardan yapılan bu provokatif siber linç kampanyasını ve yayın kurulu üyelerimizin isim isim hedef gösterilmesini ciddiye almama ya da ‘Akit işte’ denilip sessizlikle geçirmek gibi bir seçeneğimiz bulunmuyor. Hedef gösterilen gazetecilerin darp edildiği, sosyal medyadaki linç kampanyalarının tutuklamayla sonuçlandığı bir dönem yaşıyoruz. Üstelik bu saldırıların boyutunun artmayacağını da kimse söyleyemez. Ayrıca bu hedef göstermelerin sadece kendimize yönelik olmadığını da ekleyelim. Yalnızca belli kişilere ya da yayın organlarına yönelik değil, bütün muhaliflere, laikliği savunanlara, ifade özgürlüğünü savunanlara yönelik bir tehdit var ortada.”

Gerekli tüm hukuki süreçleri başlatacaklarını belirten Saadet, bu tehdit ve saldırıları bertaraf etmenin yolunun dayanışmadan geçtiğinin altını çizdi.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler