Bizimle iletişime geçin

Güncel

HDP, savaşa ve sömürüye karşı Kartal’da miting yapacak 

HDP, 7 Ağustos’ta Kartal’da düzenleyeceği mitinginin detaylarını açıkladı. HDP İstanbul İl Eş başkanı İlknur Birol, “Mitingle ‘çözüm biziz’ diyeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Ağustos’ta “Çözüm Biz’de Savaşa ve Sömürüye Hayır” sloganıyla İstanbul Kartal’da gerçekleştireceği mitingin detaylarını Beyoğlu’ndaki İl Örgütü binasında açıkladı. Bileşen parti temsilcilerinin de katıldığı açıklamada, mitingin Kartal’daki miting alanında yapılacağı aktarıldı.

HDP İstanbul İl Eş başkanı İlknur Birol, mitingle ekonomik kriz başta olamk üzere tüm sorunları deşifre edeceklerini belirtti. Ülkenin “krizler girdabında” olduğunu söyleyen Birol, toplumun iktidar politikalarından kaynaklı huzur içinde olmadığını ve geleceğe güvenle bakamadığını kaydetti. Birol, şunları söyledi:

“Ülkeyi bu girdaba sokan AKP ve MHP iktidarı, askeri güçle, askeri yayılmacı güçle ve hatta işgale varan tutumlarıyla bu krizleri aşmaya çalışıyor. Çok uzun zamandır sürdürdüğü bu siyaset insanların yaşamında büyük yoksulluğa, doğanın talanına, ölüme ve en önemlisi de katliamlara yol açan bir duruma yol açıyor. Bizler AKP ve MHP iktidarının bu politikalarını asla kabul etmediğimizi her fırsatta dile getirmeye devam ettik. İstanbul’da gerçekleştireceğimiz mitingdeki şiarımız, iktidarın ceberut baskıcı ve faşizan politikalarına karşı bir sesi ifade ediyor.”

‘Anahtar biziz’  

Birol, bütün kitle örgütleri, emekçileri ve gençleri mitinge davet ederek, şunları kaydetti:

“Bu mitingle çözümün anahtarının bizde olduğunu göstereceğiz. Bizim savunacağımız tek bir şey var o da barış. Bu dönemde en zor söylenen sözdür barış. Bugün en gerekli sözdür barış. Rojava operasyonu, Güney operasyonu, Zaho katliamı gibi olaylara artık kimsenin tahammülü yok. Bizim tek bir gerçekliğimiz var o da barıştır, özgür yaşamaktır. Bugün yapacağımız mitingle ‘çözüm biziz’ diyeceğiz. İktidarın savaş siyasetine ve inkar siyasetine ‘dur’ diyeceğiz.”



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler