Bizimle iletişime geçin

Güncel

Hamburg’ta devrimci, halkçı yerel yönetim buluşması

Hamburg Demokratik Haklar Derneği, Almanya Hamburg’ta devrimci, halkçı yerel yönetimlere ilişkin buluşma düzenledi. Buluşmaya katılan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dersim’de yürütülen çalışmalara ve gelecek süreç planlamalarına ilişkin bilgi verdi.

Hamburg Demokratik Haklar Federasyonu’nu devrimci, halkçı yerel yönetimlere ilişkin Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun katılımıyla Hamburg Alevi Kültür Vakfı’nda bir buluşma gerçekleştirdi. Buluşmaya, Alevi dernek temsilcileri, siyasi kurum temsilcileri, milletvekilleri, kulüp taraftar dernekleri ve çeşitli iş alanından çok sayıda kişi katıldı.

Buluşmada konuşan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dersim Belediyesinin geçmiş dönem çalışmaları ve gelecek dönem planlamalarına ilişkin bilgiler paylaştı. Maçoğlu, “Yerel yönetimleri rant alanı olarak gören düzen anlayışlarından farklı olarak halkın olanaklarının halka hizmet olarak geri dönmesini sağlayan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Dersim’de yürütülen çalışmaların geçmişte Fatsa, Diyarbakır ve Antakya gibi birçok yerde yapılan çalışmaların bir devamı olduğunu belirten Maçoğlu, bu deneyimleri sahiplenerek daha ileriye götürmeyi hedeflediklerini belirtti.

Maçoğlu, konuşmasının devamında, yerel yönetimlerin sadece halka hizmet götürme olmadığını vurgulayarak, “Yerel yönetim çalışmalarını üretimden kentin doğasına ve mimarisine, spor ve kültüre kadar birçok alanda çalışma yapılması gerektiği anlayışı ile ele alıyoruz” dedi

Konuşmasının son olarak yaşanan ekonomik kriz ve zamlara ilişkin de konuşan Maçoğlu, yaşanan krize karşı yerel yönetimlerin birçok kaynak yaratabileceğini belirterek Dersim’de buna ilişkin yürütülen çalışmalara hakkında bilgi verdi.

Maçoğlu’nun konuşması sonrası katılımcılar söz alarak, Dersim’de yürütülen yerel yönetim çalışmalarını desteklediklerini belirterek önerilerini sundular. Son olarak buluşma kültürel bölümle sonlandırıldı.

Buluşma katılımcıları şöyle;

Hamburg Alevi Toplumu Vakfı

Neumünster Alevi Kültür Merkezi (AKM)

Hamburg AKM

Bergedorf AKM

Harburg AKM

Hamburg Anadolu Aleviler Birliği

Haak- Evi

Almanya Kürt Toplumu

Hamburg KOMKAR

Hamburg ATİF

Hamburg ADHF

Hamburg ve Schleswig Holstein CHP teşkilatı

Fenerbahçe Derneği

Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekilleri:

Filiz Demirel /Yeşiller

Metin Kaya / Sol Parti

Mehmet Yıldız/ Sol Parti

Ali Rıza Şimşek/Sosyal Demokrat Parti 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler