Bizimle iletişime geçin

Güncel

‘Gezi ve Kobanî’nin kardeşliği hepimize kazandıracak’

Kobanî Davası’nda tahliye olan siyasetçiler Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Ata, Diyarbakır’da halkla bir araya geldi.

Kobanê Davası’nın 16 Mayıs’ta görülen karar duruşmasında tahliye olan siyasetçiler Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel ve Ayla Akat Ata, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed İl Örgütü binasında halkla bir araya geldi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile milletvekillerin olduğu grupta eşlik etti. Daha sonra parti binasında “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla karşılanan Tuncel, Ata ve Kışanak’a “Yine bir aradayız” diyerek sarıldı. 

Tuncel: Kürtler her yerde direndi

Kışanak’tan sonra konuşan Sebahat Tuncel ise özetle şöyle dedi:

“Bu ülkede düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü yok. Türkiye’yi ‘korku cumhuriyeti’ne dönüştürdüler. Bunu ‘demokratik cumhuriyete’ dönüştürmeliyiz. Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan şahsında bütün Türkiye halkları ve Kürt halkı karanlığa mahkum ediliyor. Barışın yolu İmralı’dan tecrit sistemini yıkmaktan geçiyor. Bir Gezi bir Kobanî davası var. İkisinin de gerçekleştiği süreç, aynı süreçtir. Bu ikisinin kardeşliğini birleştirmek hepimize kazandıracaktır. 

“Kürtleri bir yandan hapsedip tutukladılar, bir yandan sessiz dilsiz bıraktılar, kayyım rejimi ile halk iradesini gasp ettiler. AKP’nin bu politikası geldiğimiz noktada başarısızlığa uğradı. Çünkü Kürtler, sandıkta, sokakta, mahkeme salonlarında direndi. Barış herkesin talebi ise bunu birlikte inşa edeceğiz. Türkiye’yi bu kadar karanlığa sürdüler. Bugün ise AKP en zayıf halindedir. Haritanın renginin değişmesi, ülkedeki adalet, barış talebidir. Bunu hep birlikte örgütlemeliyiz.”

Ata: Gücü annelerimizden aldık

Son olarak konuşan Ayla Akat Ata da özetle şunları söyledi:

“Kobanê Kumpas Davası çözüm sürecinden intikam alan bir davadır. Hakkımızda verilen kararlarla bu açığa çıktı. Partimiz hakkında kapatma davası açılarak, bir davanın yargılananı olduk. 

‘Kürdüm, Kürdistanlıyım, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ı başmüzakereci olarak görüyorum. Kürt kadın hareketi durmuyor, duraklamıyor. O duraklamadığı sürece de o düşünce hep canlı kalıyor.’ Keşke bu beş cümleyi günlerce anlatmak zorunda kalmasaydık. Hala ‘Kürdistan ve demokratik çözüm’ dediğimiz için yargılanıyorsak, ‘Beni var eden Kürt kadın hareketi vardır, en dinamik güçtür’ dediğimizde yargılanacaksak biz varız. Bu sürece, bu yanlışa son vermek bizim boynumuzun borcudur. En büyük gücü halkımızda, annelerimizden aldık. ‘Karanlığın en zifirinde aydınlık vardır biz oraya yürüyoruz’ diyen halkımızdan aldık.”

Kışanak: Kapıları beraber açacağız

Parti binasında konuşan Gültan Kışanak, şöyle dedi:

“Çok eksiğiz. Burada üç arkadaşız ama aklımız, yüreğimiz, duygularımız hâlâ siyasi rehine olan arkadaşlarımızda. Maalesef bize hep yarım kalmak, üzüntüyle mutluluğu beraber yaşamak reva görüldü. 

“Siyasi rehine olduğumuzu ilk günden söyledik. Bu kötülük ve haksızlıkların sadece bizleri değil bütün halkları yıprattığını söyleyeceğiz. Bu sürecin gelinen aşamada artık taşınamadığının herkesin farkında olduğunu biliyoruz. Bugün kamuoyuna belki konuşmuyorlar; ama bu ülkenin ekonomik olarak geleceğe açılabilmesi, uluslararası itibarını koruyabilmesi, ülke içinde demokrasinin yeniden inşa edilmesi için bu politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini biliyorlar. Kürt sorunun barışçıl, demokratik çözümü artık kapıya dayanmıştır. Bu kapıları hep beraber açacağız.”(MA)



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler