Bizimle iletişime geçin

Güncel

‘Filistin özgür olana dek mücadelemiz sürecek’

Siyonist İsrail’in Filistin’e yönelik soykırım politikalarına karşı ve 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek istediği için tutuklanan gençler için sonuna kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Filsitin İçin Bin Genç, “Ticaret hacmini Filistin’in özgürlüğünün önüne koyan her türlü odakla mücadele etmeye ant içtik. Filistin özgür olana dek mücadelemiz sürecek” dedi.

Filistin İçin Bin Genç, Siyonist İsrail’in Filistin’e yönelik soykırım politikalarına karşı ve 1 Mayıs’ta gözaltına alınıp tutuklananlar için ve  Beşiktaş İskele Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. “İşgalciyle ticari-diplomatik-askeri tüm ilişkiler kesilene kadar canla başla yolundayız Filistin” ve “Filistin mücadelesi yargılanamaz onlarca değil binlerce genciz direnişten vazgeçmiyoruz” pankartı açıldığı eylemde “Suç İsrail ile işbirliğidir”, “Kınamak kısıtlamak yetmez tüm ilişkileri kes”, “Gazze’de hiç üniversite kalmadı”, Üniversitelerde soykırım destekçi istemiyoruz”dövizleri taşındı. Eylemde sık sık, “Denziden Nehire özgür Filistin”, “Filistin mücadelemiz yargılanamaz” sloganları atıldı. Basın açıklaması, Türkçe, İngilizce ve Arapça okundu. Basın açıklamasının Türkçe metnini Can Koçak okudu.

‘Her iradenin kazanımıdır’

İsrail’le ithalat ve ihracatın tamamen durduruldulduğunu söyleyen Koçak, “Bu hepimizin, İsrail’le devam eden ticareti durdurmaya yönelik sesi yükselten her iradenin kazanımıdır. Gururluyuz, sevinçliyiz ama aynı zamanda buruğuz. Zira bu adım çok daha önce, 35 bin insan hayatını kaybetmeden, Gazze yerle yeksan olmadan önce de atılabilirdi. 7aydır devam eden bu ticareti iktidar trolleri türlü şekillerde savunurken bir gram utanmadılar. Yetmedi, ticareti kes talebimizi türlü iftiralarla yaftalamaya çalıştılar. Tutmadı, tutmayacak. Kirsiz passız, arı dürü sözümüz onların kirli algı oyunlarını aştı” dedi.

‘İsrail ile tüm ilişkiler kesilmelidir’

Koçak, İsrail ile tüm ilişkilerin tamamen kesilmesi gerektiğini vurguladı. Koçak,” Unutmuyoruz ki bu yasak kalıcı değil. İsrail Gazze’ye insani yardım girişine kalıcı izin verdiği takdirde ticarete devam edilecek. Hükümete sesleniyoruz: İsrail’le ticareti kesintisiz bir şekilde sonlandırmak için neyi bekliyorsunuz? Siyonist varlığın haritadan silinmesi, Filistin’in nehirden denize özgürleşmesi için İsrail’i besleyen damarları, sürdürdüğünüz her türlü ilişkiyi derhal ve tamamen kesin” diye konuştu.

‘Mücadele etmeye ant içtik’

Filistin özgür olana kadar mücadelelerini süreceklerini söyleyen Koçak, “Hükümet ticaretin devam etmesini istiyor ki şart olarak Siyonist orduların Gazze’den tamamen çekilmesini bile öne sürmüyor. AKP iktidarı Gazzelilere insani yardımın ulaşmasını, ticaretin devamı için yeterli görüyor. AKP iktidarı Gazzelileri insani yardıma muhtaç eden sebebi kökünden kazımak istemiyor. AKP iktidarı, işgalci İsrail’in Refahı bombalamasını, mülteci kamplarına saldırılmasını değil, işbirlikçi sermayedarlarına, işgalciyle, en hızlı şekilde bir rant anlaşması yapmayı önemsiyor. En kısa sürede, Türkiye sermayedarlarına çok kar getiren ticareti yeniden başlatmaya bakıyor.Biz Filistin İçin Bin Genç olarak kar hırsını ve ticaret hacmini Filistin’in özgürlüğünün önüne koyan her türlü odakla mücadele etmeye ant içtik. Filistin özgür olana dek mücadelemiz sürecek” diye belirti.

‘Sokaklarda olacağız’

Koçak, 1 Mayıs eylemlerinde Taksim’e yürümek isteyen gençlerin tutuklandığına dikkati çekti. Koçak, “Biz İsrail’le ticaret Filistin’e ihanet dedik diye birileri rahatsız oldu. Hükümet eninde sonunda geri adım attı, ticareti sonlandırdı. Ama bizim bu talebi en yüksek perdeden dile getirmiş olmamızdan ve attıkları hiçbir iftiranın tutmamasından rahatsız olanlar hıncını çıkartmaya çalışıyorlar. 1 Mayıs’ta emekçiye Taksim yasaklanamaz diyerek Taksim’e yürüyen arkadaşlarımızın gözaltı süresi, Filistin İçin Bin Genç üyesi oldukları sebebiyle uzatıldı. Gözaltı süresi boyunca Filistin için Bin Genç olarak düzenlediğimiz eylemlere yönelik sorguya tabii tutuldular. Ve dün hakim karşısına çıkarılan arkadaşlarımızdan 5’inin tutukluluğuna karar verildi. Bu haksızlığı asla kabul etmiyoruz, 8 ay boyunca iktidara karşı Gazze halkının bu topraklara taşıyan arkadaşlarımıza Gazze halkının lehine işgalcinin aleyhine alınan bu kararın bedeli ödetilmeye çalışılıyor. Yargılanan 5 arkadaşımız değil topyekûn Filistin mücadelesidir, hapse mahkum edilen 5 genç değil ‘İisraille ticaret soykırıma ortak olmaktır’ diyen binlerce gençtir! Arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşana kadar durmadan mücadeleye devam edeceğiz, iktirdar asla geri adım atacağımızı, ürkeceğimizi düşünmesin zira arkadaşlarımızın tutukluluğu bizi kamçılayan bir borç olacak, eskisinden daha büyük bir azimle meydanlarda olacağız” dedi.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler