Bizimle iletişime geçin

Güncel

Erdoğan: Hamas militanları Türkiye’de tedavi görüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Ankara’daki ortak basın toplantısında 1000’e yakın Hamas militanın Türkiye’de tedavi gördüğünü açıkladı.

Beştepe’de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Hamas’ı “direniş örgütü” olarak tanımladı ve Türkiye’de 1000’e yakın Hamas mensubunun tedavi gördüğünü ifade etti.

Erdoğan, görüşmelerde “Gazze’deki soykırım başta olmak üzere bölgesel konular konusunda fikir teatisinde bulunduk” dedi ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Güvenlik Konseyi’ne yaptığı Filistin’i üye devlet olarak kabul etme çağrısını hatırlattı.

Yunanistan’ın bu çağrıya destek veren 143 üye ülke arasında olmasından memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, Miçotakis yönetimine Filistinliler adına teşekkür etti.

Yunanistan lideri, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarını anımsatarak, İsrail’in bir terör saldırısı üzerine Gazze bölgesine girdiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Terör örgütü olarak kabul ettiğimiz Hamas’ı Türkiye’nin değişik bir yaklaşımla, değişik bir nitelemeyle gördüğünü biliyoruz. Ancak bölgede akan kanın durdurulması konusunda ikimizi de hemfikiriz. Gazze’deki sivil insanların korunması gerektiği konusunda hemfikiriz.”

Hamas’ı terör örgütü olarak kabul etmiyorum

Miçotakis, İsrail’in Refah’a yönelik kara harekatını da “kabul edilemez” olarak niteledi.

Erdoğan ise “Mutabık kalmadığımız önemli bir konu var. O da ben Hamas’ı terör örgütü olarak görmüyorum” dedi ve örgütü şu sözlerle tanımladı:

“Hamas, 1947’den itibaren toprakları işgal edilmiş, bu işgal ardından da topraklarını koruma altına alan bir direniş örgütüdür ve bu direniş örgütü İsrail’in acımasız 45 bini bulan insan kaybına karşı oraları koruma mücadelesi veren direniş örgütü durumundadır.”

Miçotakis’e seslenen Erdoğan, “40 binden fazla insanını kaybetmiş Hamas’a terör örgütü dersek bu acımasız bir yaklaşım olur” dedi.

Yunanistan’ın BM’deki oylamada takındığı tavra değinen Erdoğan, “Bunlara karşı sizlerin de nitekim BM’de sizler de olumlu oy vermek suretiyle bu acımasızlığa katılmadınız. Ortak olmadınız. Ama şimdi orada terör örgütü olmadığını sizler de ortaya koydunuz. Ama şimdi burada terör örgütü derseniz buna üzülürüz” diye devam etti.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler