Bizimle iletişime geçin

Güncel

Ekmeğe büyük zam yolda

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geçen son torba yasanın ardından Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının 12 lira olmasının zorunlu hale geldiğini söyledi.

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geçen son torba yasanın ardından Türkiye genelinde ekmek fiyatlarına büyük zam geleceğini belirterek, “Ekmek maliyetinin 10 lira bandına çıkması bekleniyor, bu yüzden ekmek fiyatının 12 lira olması planlanıyor” dedi.

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, “Ekmek 12 TL oluyor” başlıklı yazılı bir açıklama yaptı. Kavuncu, TBMM’den geçen son torba yasanın ardından Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının 12 lira olmasının zorunlu hale geldiğini belirterek, “Ekmek fiyatlarımızın ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi.

Son günlerde hemen hemen bütün ürünlere zam geldiğini, bu zamların birçok üründe olduğu gibi, halkın temel besini olan ekmeğin maliyetini de artırdığını belirten Kavuncu yazılı olarak şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, döviz kurunun sürekli artması ve bunlara bağlı olarak, tarım ve ekmekçilik sektöründe hammadde fiyatlarında yaşanan artışlardan dolayı hem ekmek üreticilerimiz hem de tarım sektörü büyük bir ekonomik krizdedir. Şu bir gerçek ki tarım ve gıda ürünlerinde neredeyse yüzde 300 enflasyon mevcuttur. Ülkemizin izlediği mali ve ekonomik kalkınma politikaları ile enflasyon ve devalüasyon ile mücadele programı ivedilikli bir şekilde değiştirilerek, ekonomimizin düze çıkarılması için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler