Bizimle iletişime geçin

Emek

DİSK’ten eylem: “İnşaat işçilerinin hakkını aramak suç değildir!”

DİSK yönetici ve üyeleri, 5 Ekim’de tutuklanan Dev Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve tutsak olan inşaat işçileri için İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde bir eylem gerçekleştirdi

DİSK yönetici ve üyeleri, Dev Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut  ve tutsak inşaat işçileri için İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması düzenledi. Özgür Karabulut 4 Ekim’de DİSK Genel Merkezi’nde düzenlenen bir toplantıdan çıkarken gözaltına alınmış, ertesi gün de tutuklanmıştı. Böylece 3. Havalimanı inşaatındaki insanlık dışı çalışma koşullarına karşı eylemlerin ardından gözaltına alınarak tutuklanan sendikacı ve inşaat işçisi sayısı 35’e yükselmişti.

“İnşaat işçilerinin çalışma ve yaşama haklarını savunmak suç değildir” diyen DİSK, üye sendikalar ve DKÖ’ler  ile birlikte İstanbul Çalışma ve İş Kurumu önünde buluştu. Burada bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Özgür Karabulut’un adresi ve yaptığı iş belli olmasına rağmen kriminalize edici biçimde gözaltına alınıp tutuklandığına dikkat çekip Karabulut’un ve haklarını savunan işçilerin suçlu olmadığını belirterek, “Asıl suç olan, sendikalaşmayı engellemek, iş cinayetlerinin üstünü örtmek, işçilerin maaşlarını vermemek ve tüm bunlara göz yummaktır” dedi.

Eyleme DİSK yönetici ve üyelerinin yanı sıra HDP milletvekilleri Oya Ersoy ve Serpil Kemalbay, Halkevleri Genel Sekreteri Özge Ozan ve DİP Genel Başkan Yardımcısı Levent Dölek’in de aralarında bulunduğu kurum temsilcileri katıldı.

 

 

 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Emek Haberler