Bizimle iletişime geçin

Güncel

Dersim Belediyesi Kütüphanesi yeniden düzenlenerek halkın hizmetine açıldı   

Uzun zamandır başta öğrenciler olmak üzere Dersim halkının hizmetinde olan Dersim Belediyesi Kütüphanesi, gönüllü insanların destekleriyle yeniden düzenlenerek daha elverişli çalışma ortamına hazır hale getirildi.

Açılışta kütüphanenin düzenlenmesinde dayanışma gösterenlere teşekkür eden Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Kütüphane, bu haliyle daha iyi ve öğrencilerin rahat çalışabileceği bir ortam yaratılmış oldu. Bu kütüphaneye en az 60 öğrenci düzenli olarak geliyor. Öğrenciler, sınavlara hazırlanıyor ve kütüphaneye kitap okumaya geliyor. Burada sınava hazırlananların, üniversite sınavlarında önemli başarılar ve bölümler kazandığını biliyoruz” dedi.

Depremde enkaz altında kalan Mehmet Yıldırım’ın çalışmaları ve resimleri Dersim Belediyesi’ne bağlı Vecihi Timuroğlu Kütüphanesi’nde sergileniyor

6 Şubat’ta yaşanan depremde Antakya’da enkaz altında kalarak yaşamını yitiren ve Dersim tarihine dair önemli çalışmalar yürüten akademisyen Mehmet Yıldırım’ın enkazdan çıkartılan kitapları, araştırma yazıları ve fotoğrafları Vecihi Timuroğlu Kütüphanesi’nde düzenli olarak halkın ziyaretine açıldı.

“Bizim için önemli bir aydını yitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” diyen Maçoğlu, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Maçoğlu, “Dersimli Mehmet’in bizim için değerli olan çalışmalarının belediyemiz bünyesinde bulunan kütüphanede halkın ziyaretine açılması değerlidir ve örnektir” diyerek Mehmet Yıldırım ailesine teşekkür etti.

Mehmet Yıldırım babası ve annesi Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu’na teşekkür ederek, çocukları Mehmet Yıldırım’ın Dersim tarihi ve kültürü için önemli çalışmalar yürüttüğünü ve bu çalışmaların bir çoğunluğunun enkazda yok olduğunu belirtti. Yıldırımın ailesi, “Enkazda az da olsa çıkartılan eşyalar, Dersim Belediyesi bünyesinde bulunan Vecihi Timuroğlu Kütüphanesi’nde sergilenmesi bizim için önemli ve değerlidir” dedi.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler