Bizimle iletişime geçin

Güncel

Dersim Belediye Başkanı F. Mehmet Maçoğlu: “Bu hukuksuz anlayışa son verilmelidir”

SMF’li Dersim Belediye Başkanı F. Mehmet Maçoğlu, HDP ve İsimsizler Hareketine yönelik polis baskınlarına ilişkin açıklama yaparak, “Demokrasi ve eşitlik mücadelesi yürüten tüm kesimlere karşı bu hukuksuz anlayışa son verilmelidir” dedi

Kobanê eylemlerine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 7 ilde hakkında gözaltı kararı olan 82 kişi yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı.

Gözaltı kararı verilenler arasında HDP’li eski milletvekilleri Nazmi Gür, Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Ayhan Bilgen, belediye başkanları ve MYK üyeleri de var. Kararın ardından Önder ve Bilgen’de gözaltına alındı.

Öte yandan “İsimsizler hareketi” soruşturması kapsamında aralarında yazar Temel Demirer, Av. Tamer Doğan ve Taylan Kulaçoğlu’nun kardeşi Özem Kulaçoğlu’nun da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Yapılan baskınların hukuksuz olduğunu belirten Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF)’li Dersim Belediye Başkanı F. Mehmet Maçoğlu Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Demokrasiyi, eşit ve adil bir yönetimi savunmanın suç olmadığını belirten Maçoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bu sabah saatlerinde ülkenin birçok şehrinde HDP’li siyasetçiler ve Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen başta olmak üzere devrimci, demokrat, yurtsever ve sosyalist kişi ve kurumlara karşı gözaltılar gerçekleştirilmiştir.

Her gün ismi değişen operasyonlar, baskı yöntemleriyle milletvekilleri, belediye başkanları yazarlar, gazeteciler tutuklanıyor, gözaltına alınıyor. Demokrasiyi, eşit ve adil bir yönetimi savunmak suç değildir. Demokrasi ve eşitlik mücadelesi yürüten tüm kesimlere karşı bu hukuksuz anlayışa son verilmelidir.”



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler