Bizimle iletişime geçin

Güncel

Defne’de zeytin ağaçları hiçbir hukuki belge olmamasına rağmen katlediliyor

Antakya’nın Defne ilçesine bağlı Ballıöz Mahallesi’nde zeytin ağaçları, hiçbir yazı tebliğ edilmeden alana giren iş makineleriyle hukuksuzca sökülmeye başlandı.

Antakya’nın Defne ilçesinde yer alan Ballıöz Mahallesinde 48 gündür zeytin ağaçlarının sökülmemesi için direnen Çiğdem Arslan dün karakola çağrılarak, direnişi bitirmediği takdirde ağaçların sökülmesiyle tehdit edildi. Bu sabah zeytin ağaçları hiçbir hukuki belge olmamasına rağmen sökülmeye başlandı.

Polis ve firmanın araçları “Kamulaştırma kararı bakanlıkta” deyip hiçbir yazı tebliğ etmeden alana girip ağaç sökümü yaparken, 48 gündür direnen Çiğdem Arslan yaşananları kayıt altına aldı.

Çiğdem Arslan, “Ağaçları nasıl katlettiklerini görün. Hukuksuzca, ellerinde yetki olmadıklarını beyan ederek bu işe devam edeceğiz diyorlar. Tek başımayım, alanda ise 50 kişi var” dedi.

Arslan, işlemin hukuksuzca yapıldığını belirterek, “Katliama devam ediyorlar. Ellerinde yetkiyi sordum yine yok. Ellerinde yasa yok, yasa sonra gelecek. Asırlık ağaçları parçaladılar, biz sesimizi çıkarınca kökünden sökmeye başladılar. 1939’dan beri zeytin ağaçlarının kesilmesi yasak, ama gördüğünüz gibi kamulaştırma kararı olmadan bu işlemi gaspvari bir şekilde yapıyorlar. Tapunuz var ama yetkiniz yok. Binlerce ağaç katliama uğrayacak. Sesimizi duyurmaya çalıştık ama ne yazık ki Çevre Koruma Derneği yetersiz kaldı. Ağaçlarımız korunmadı. Milli servetimiz kıyım kıyım kıyıma uğruyor. Ağaca katliam, doğaya katliam, hayvana katliam, insana katliam. Söylenecek çok söz yok, ne yazık ki” dedi.



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler