Bizimle iletişime geçin

Emek

CMS İşçileri: Yüzlerce işçi hiçbir gerekçe olmadan ekmeğinden edildi

İşten çıkarılan CMS İşçileri, işten atma süreçlerinde birçok hukuksuzluk yaşadıklarını vurgulayarak, “İşten atma süreçlerinde ise ihbar hakkımızın gaspından, tazminatsız atılmaya kadar birçok hukuksuzluğu yaşadık ve bizden sonra da hala devam etmektedir. Bir çok hak gaspı yaşadık” dediler.

İzmir’de dört fabrikası bulunan CMS’de özellikle son bir yılda yüzlerce işçi hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atıldı. İşçilere ihbar tazminatlarını içerde bırakmazlarsa tazminat ödememek ile tehdit edilmişti. İşçilerin büyük kısmının ihbar tazminatları gasp edildi. İşten çıkarılan işçiler,  12 Mayıs Pazar  Günü, Saat 14.30 da Çiğli CMS fabrikası önünde basın açıklaması yapacak.

 

İşten atılan CMS işçilerinin yapacakları basın açıklamasına çağrısı şu şekilde:

“Basın açıklamasına çağrı!

Haksız, hukuksuz işten atmalara karşı CMS işçilerinden emekten yana dostlara ve tüm kamuoyuna:

Bizler CMS sermayesi tarafından işten atılan işçileriz. Son bir yıldır yüzlerce işçi hiçbir gerekçe olmadan ekmeğinden edildi. İşten atma süreçlerinde ise ihbar hakkımızın gaspından, tazminatsız atılmaya kadar birçok hukuksuzluğu yaşadık ve bizden sonra da hala devam etmektedir.

Bizler biliyoruz ki bugün CMS’de yaşadıklarımız CMS sermayesine özgü değildir. Artık her yerde patronlar işçi haklarını gasp ederken hiçbir şeyden korkmuyorlar. Yasa tanımıyorlar!

Bugün bunu Lezita’da, Agrobay’da, İffco’da bir fiil görüyoruz. Bu yüzden de kendi adımıza ve sınıfımız adına bir sorumluluk alarak yaşadığımız haksızlıkları bir basın açıklaması ile teşhir etme kararı aldık.

Buradan İzmir’de bulunan tüm emek dostlarına çağrımızdır: Gelin CMS işçilerinin sesini yükselteceğimiz bu basın açıklamasında sesimize ses olun. Buradan çıkaracağımız sesle haksızlıklara artık yeter diyelim. İşten atılan CMS işçileri 

 



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Emek Haberler