Bizimle iletişime geçin

Kadın

Cinsel saldırganlara rapor ve kamera kayıtlarına rağmen beraat

Eskişehir’de bir kadını takip ederek cinsel saldırı girişiminde bulunan T.D. tüm delillere rağmen, suçu işlediğinin sabit olmaması’ gerekçe gösterilerek beraat etti

Eskişehir’de geçen yıl akşam saatlerinde evine doğru yürüyen bir kadın T.D. ve O.U. tarafından takip edilerek taciz edildi.

Tehdit ve yağma gibi 30’u aşkın suçtan sabıkası bulunan T.D. kadını cinsel saldırı girişiminde bulundu, O.U. ise bu esnada kadının telefonunu alarak kaçtı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre saldırının ardından şikayetçi olan kadın ifadesinde, “Yalnız başıma evime yürürken, tanımadığım iki kişiyle karşılaştım. Arkamdan ne kadar geldiler hatırlamıyorum. Tek hatırladığım daha iri olan şahsın ağzımı kapatıp beni yere yatırıp tecavüz etmeye kalkışmasıdır” dedi.

Kamera kayıtları ortaya çıktı

Sonrasında bölgedeki kamera kayıtları incelendi. Kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda iki saldırganın saat 01.54’ten itibaren genç kadını takibe başladıkları görüldü.

T.D.’ye ‘nitelikli cinsel saldırı ve cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

5 ay tutuklu kalan saldırgan hakkında savcılık tarafından verilen mütaalada, T.D.’nin kadına tecavüz girişiminde bulunduğu, kadının pantolonunda T.D.’nin DNA’sının bulunduğu belirtildi.

Bu veriler ışığında ‘nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs’ suçundan hapis cezası verilmesi istendi.

‘Suç makinesini suçsuz buldular’

T.D.’nin avukatı ise kadından alınan örneklere göre bir başkasına ait spermin bulunduğunu iddia etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları da T.D.’nin cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme ise son duruşmada ‘suçu işlediğinin sabit olmaması’ gerekçesiyle sanığın oybirliğiyle beraatine hükmetti.

Karara itiraz eden savcı, T.D.’ye ceza verilmesini talep etti.

Kadının cep telefonunu çalan O.U.’ya ise ‘hırsızlık’ suçundan 2.5 yıl ceza verildi.

Kadının avukatı Pınar Çelik Arpacı da karara isyan ederek, “Cinsel suçlarla mücadele etkin bir ceza sistemiyle olur. Suç makinesini suçsuz buldular. Suçluları ve sapıkları sokağa salıyorlar” ifadesini kullandı.

 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Kadın Haberler