Bizimle iletişime geçin

Güncel

Can Atalay’ın vekilliği düşürüldü!

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay hakkında, Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin verdiği karar TBMM Genel Kurulu’nda okunarak Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve AYM’nin 2 kez hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Yargıtay 3. Dairesi’nin verdiği milletvekilliğinin düşürülmesi kararı okundu, Atalay’ın vekilliği düşürüldü. 

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ kararı okuduğu sırada kendisine tepkiler yükseldi. Başkanlık divanını işgal eden milletvekilleri Bozdağ’ın önüne ‘Can Atalay’a özgürlük’ dövizleri tuttu. Bozdağ ıslıklarla protesto edildi, kendisine anayasa kitapçığı fırlatıldı.

Düşürülme kararının ardından oturuma ara verildi. 

anlamına gelmez. Numan Kurtulmuş adına da üzüldüğümü ifade etmeliyim.”

Erkan Baş: bunu ancak Bekir Bozdağ’a yaptırırlar

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise şöyle konuştu:

“Anayasayı ayaklar altına alan bir darbe girişiminin tamamlanmasını istiyoruz. Anayasayı tanımadığını belirten bir Yargıtay kararının Meclis divanında okutulmasını tartışıyoruz. Bu karar tutanaklara girdiği an Meclis Başkanlığı, bakanlıklar, cumhurbaşkanı her şey sorgulanır. Can Atalay milletvekili ise neden hapiste? Değilse neyi düşürüyorsunuz? Can Atalay benim mücadele arkadaşım. Gezi’de de beraberdik. Yaptığı her şeyden onur duyduğunu söyledi. 

Kurtulmuş okutmadı, Celal Adan, Srrı Süreyya okutmadı. Bekir Bozdağ okutuyor. Ona yakışıyor çünkü. Bunu ancak Bekir Bozdağ’a yaptırırsın.”



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler