Bizimle iletişime geçin

Güncel

Bursa’da DEM Parti ilçe binasına saldırı

Bursa’da DEM Parti İnegöl ilçe binasına saldırı düzenlendi. Partinin Bursa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı İhsan Seylan, “Saldırılar kararlı mücadelemizden bizi asla yıldıramaz” dedi.  

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İnegöl ilçe binasına saldırı düzenlendi. Saldırı esnasında ilçe binasının dışında bulunan bir parti üyesi de saldırgan tarafından baltayla kovalandı. 

Saldırı sonrası ilçe binasına gelerek burada bir açıklama yapan DEM Parti Bursa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı İhsan Seylan, seçim çalışmalarını baltalamaya yönelik yapılan bu saldırıyı kınadıklarını ve bununla mücadele edeceklerini aktardı. Seçim çalışmalarını güçlü bir şekilde sürdüreceklerinin altını çizen Seylan, “Bugün siyasette bizimle yarışanlar, adil ve demokratik ortamlar dururken birilerinin arkasına saklanıp siyaset yapma çabaları beyhudedir. Gerçekten kaçmadır. Bu kaçma sadece kendilerini kandırma sürecidir. Biz Bursa’nın bütün ilçelerinde ve büyükşehirde varız. Burada çalışmaları sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Demokratik belediyeciliği anlatmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Saldırı yalnızca bir halkın iradesine değil, aynı zamanda barışa ve demokrasiye de yapıldığını kaydeden Seylan, bütün siyasi parti adaylarının ve genel merkezlerinin demokrasi konusunda samimilerse bu saldırıyı kınamaları gerektiğini vurguladı. Seylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz buradan tekrar söylüyoruz. Halkın iradesine yapılan saldırı sadece bir halkın iradesine değildir. Demokrasiye, insana haklarına ve barışa yapılan saldırıdır. Bizim mücadelemize yapılan bu saldırı beyhudedir. Biz kazanacağız. Sorumluların gerçek manada arkasındakilerle beraber yargılanması sürecinde burada olacağız ve bu sürecin takipçisi olacağız. Halkımıza da buradan şu çağrıyı yapıyoruz ki bugünden sonra artık yetkili kurumlarımız, avukatlarımız hukuki süreci takip edecektir. Provokasyon noktasında, provokasyon onların işidir. Biz hukukun içinde, demokrasinin içinde, insan hakları içinde mücadelemizi sürdüreceğiz.”



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler