Bizimle iletişime geçin

Güncel

Bugün karar çıkması beklenen Çorlu Tren Katliamı davası bir kez daha ertelendi

Çorlu tren katliamı davasında hakim hiçbir gerekçe sunmayarak duruşmayı nisan ayına erteledi. Hakimin iktidardan gelen talimatla hareket ettiğini vurgulayan aileler, “13 sanığa ceza veremeyen sanıklar” diye tepki gösterdi. 

Bugün karar çıkması beklenen Çorlu tren katliamı bir kez daha ertelendi. 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin katledildiği, 300’den fazla kişinin yaralandığı katlima ilişkin davanın bugünkü duruşmasında karar bekleniyordu. 

Hiçbir gerekçe sunmayarak duruşmayı 25 Nisan gününe erteleyen mahkeme heyeti hızla salonda nayrıldı. 

Aileler karara alkış ve yuhalamalarla tepki gösterdi. Katliamda oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, “Sarayın soytarısısınız, sen kimsin dalga mı geçiyorsun, sağlığımızdan olduk, yazıklar olsun. Senin de ailen var” dedi.

Aileler, duruşma salonunu terk ederken “Hak hukuk adalet, kaza değil cinayet” sloganları attı.

Adliye yapılan açıklamada söz alan Mısra Öz, bir kez daha hukukun ayaklar altına alındığını gördüklerini aktardı. Adalet ve yargının iktidarın altında ezildiğini belirten Öz, “İktidardaki adamın sözü bekleniyor. Bugün karar açıklayacağız diye davet ediyorlar, tek bir evrak dahi yokken 2 ay sonraya erteleniyor. Çünkü bugün izin alıyor mahkeme heyetinden biri. Biz neyiz, ne yaşıyoruz 6 yıldır? Bugün bu kalabalığı, yurttaşları ve siyasileri yanımızda gördükleri için korkup karar açıklayamadılar. Seçim sonrasını bekliyorlar. Daha kalabalık olmak zorundayız. Kararını açıkladı gitti. İktidara sesleniyorum, sen koltuğunda oturuyorsun senden güç alıyorlar. Adalet herkese gerekli olacak. Bizi iktidarın gücünün karşısında ezmeye çalışiyorlar. Sorumlular Binali Yıldırım’dan geliyorum. Korkaklar 13 sanığa ceza veremeyen sanıklar. Muz cumhuriyetine çevirdiniz ülkeyi, soytarı bile hafif kalıyor hepsi dalkavuk.”

Açıklamaların ardından aileler, duruşma öncesi olduğu gibi Çorlu Meydanı’na doğru yürüyüşe başladı.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler