Bizimle iletişime geçin

Dünya

Britanya’da seçim koordinasyonu oluşturuldu

Britanya’da 20 kurum tarafından ortak yürütülecek çalışmalar için Britanya Seçim Koordinasyonu oluşturuldu.

Britanya’da Emek ve Özgürlük İttifakı için seçim çalışmalarına başlandı. 20 kurum tarafından ortak yürütülecek çalışmalar için Britanya Seçim Koordinasyonu oluşturuldu.

Evrensel’den Arif Bektaş’ın aktardığına göre; Britanya Alevi Federasyonu binasında yapılan basın açıklamasında, “15 Mayıs’ta aydınlık bir Türkiye’ye uyanmak için” Britanya’da güçlü bir çalışmanın örgütleneceği belirtildi ve sandık güvenliği için uyarıda bulunuldu.

Türkiyeli seçmenin büyük bir bölümünün Kuzey Londra’da yaşıyor olmasına rağmen Londra’nın başka bölgelerine sandıkların kurulmasının oy kullanmada etkili olduğunu belirten kurum temsilcileri, konsolosluğun çıkaracağı her tür zorluğa rağmen seçmenleri otobüslerle taşıyacaklarını ve “tek adam iktidarından kurtulmak için” güçlü bir katılım sağlayacaklarını aktardılar.

“Hep birlikte başaracağız”

20 kurum adına yapılan basın açıklamasını okuyan Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) temsilcisi Feyzullah Cinpolat, “Ezilen, sömürülen, katledilen, yok sayılan insanlarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi görmezden gelen sisteme karşı hep birlikte çalışarak başaracağız” dedi.

Yaklaşık üç hafta önce oluşturulan koordinasyon, hemen kolları sıvamış ve adres beyanları ve seçmen kayıtları çalışmalarını başlatmıştı. Oylamaların sona ereceği 9 Mayıs’a kadar çalışmalarını yoğunlaştırarak devam ettireceklerini belirten kurum temsilcileri, seçmenin sandığa gidebilmesini kolaylaştırmak için tüm kurumların önünden otobüslerin çalışacağını belirttiler.

Eski HDP milletvekili Osman Baydemir de basın açıklamasına katılarak bir konuşma yaptı. Baydemir, 14 Mayıs seçimlerinin önemini vurguladı ve bir araya gelen kurumların ortak çalışmasının önemine değinip katkı sunan tüm kurumlara teşekkür etti.

Koordinasyonda kimler var?

Birleşik Krallık’ta şimdiye kadar oluşturulan en etkili seçim koordinasyonu olan Britanya Seçim Koordinasyonu’nda yer alan kurumlar şöyle: DAY-MER, Gik-Der, KHM, Tohum KM, Bozca-Der, Nurhak, Dem-Der, Kırkısrak, Alhax Com, BAF, Tavlalılar Derneği, Dersim-Der, Kürecik, El-Com, Zedikan-Der, TİP, ADHK, Göksün-Der, Tilkililer ve Paz-Der.



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Dünya Haberler