Bizimle iletişime geçin

Güncel

Binlerce eğitim emekçisi şiddete karşı yürüdü

Eğitimci sendikaları ve eğitim emekçileri, İstanbul’da bir öğretmenin öğrencisi tarafından öldürülmesine karşı iş bırakarak, şiddetin durdurulmasını için birçok kentte iş bıraktı. Binlerce eğitim emekçisi şiddete karşı yürüdü

İstanbul Eyüpsultan’daki Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi’nde Y. K.’nin öğretmeni ve okul müdürü olan İbrahim Oktugan’u silahla öldürmesi üzerine öğretmen sendikaları eylem kararı aldı. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim Sen), Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Hürriyetçi Eğitim Sen) ile Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) üyeleri, derse girmeyerek iş bırakma eylemi kararı aldı. Sendikalar, aldığı karar doğrultusunda da birçok kentte açıklama ve yürüyüş gerçekleştirdi.

Ankara 

Ankara’da eğitimciler yürüyüş düzenledi. Eğitim Sen, Öğretmen Sendikası, Eğitim-İş, TEÇ-SEN, Genç Eğitim Sendikası ve Hürriyetçi Eğitim Sen, Eğitim Bakanlığı’nın önünde bir araya gelerek Meclis’e yürüdü. Eğitim Bakanlığı önünde Meclis’in Çankaya kapısına kadar yürüyüş düzenleyen yüzlerce öğretmen, yürüyüş boyunca “Tarikatçı bakan istemiyoruz” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı. “Can güvenliğimiz için yasa istiyoruz”, “Eğitimde şiddete dur de” yazılı dövizleri taşıyan öğretmenler geldikleri Meclis önünde eğitimde şiddete karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. 

İstanbul

Eğitim Sen İstanbul Şubeleri, Beyazıt Tramvay durağından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, “Direne direne kazanacağız”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Susma haykır şiddete hayır”, “Parasız, bilimsel, demokratik eğitim”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” ve “Bakan istifa” sloganları atıldı. 

İzmir

İzmir’de 1 günlük iş bırakma eylemi yapan eğitimciler Konak Metro girişinde bir araya geldi. Eski Sümerbank önüne yürüyüş gerçekleştiren eğitimciler yürüyüşte, “Öğretmenime dokunma”, “Hedef gösterildik, öldürüldük. Yastayız, öfkeliyiz” pankartı açtı. Yürüyüşte, sık sık “Öğretmene şiddet politiktir”, “Susma haykır, şiddete hayır”, “Okullarda şiddet istemiyoruz, öğretmene değil katillere barikat” sloganları atıldı. Öğretmenlerin birçoğu siyah kıyafetleri ile eyleme katılırken, bazı eğitim emekçileri ise çocuklarıyla birlikte yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sonrası sendikaların ortak hazırladığı metni Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Yöneticisi Rabia Aktaş okudu. Açıklama sonrası kitle Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i istifaya çağırdı.

Mersin

Mersin’de, eğitimciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ile kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de destek verdiği açıklamayı yapan  Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Artık yeter! Can korkusuyla çalışmak istemiyoruz! Can güvenliğimiz sağlansın gerekli tedbirler alınsın” çağrısında bulundu. 

Dersim

Dersim’ de bir araya gelen Eğitim Sen ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ve  eğitim emekçileri, Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı   Eğitim Sen Dersim Şube Sekreteri  İlhan Öner okudu. Öner, MEB’in çözümsüzlük ürettiğine dikkati çekti.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler