Bizimle iletişime geçin

Güncel

Berat Albayrak: ‘Marketlerde istediğimiz rakamlar yok’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği ‘Adım Adım Ekonomi Antalya’ konferansında konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği ‘Adım Adım Ekonomi Antalya’ konferansında konuştu.

“Yeni dönemde yeniden başvuruları alarak, özellikle rakamlara baktığımızda enflasyonla topyekun mücadele programına destek veren birçok paydaşın yanında desteği daha az olanları ona göre değerlendiriyoruz” ifadelerini kullanan Albayrak, “Ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye idealine kavuşturmak, milletimizin refahını en ileri seviyeye çıkarmayı, motivasyon olarak belirledik. Bu amaca ulaşmak için çok çalıştık ve kapsayıcı politikalar izledik. Bunun neticesinde Türkiye ekonomisini 16 yılda 4 katı büyüttük” dedi.

Marketlerde istediğimiz rakamlar yok, marketlerle konuşacağız

Gıda fiyatlarında istedikleri seviyeye gelemediklerini belirten Albayrak, “Gıda zinciri çarşıda pazarda nasıl, marketlerde nasıl bakıyoruz. Pazarda farklı fiyatlar marketlerde farklı. Marketlerde istediğimiz rakamlar yok, marketlerle konuşacağız. Öyle yok. Pazardakiyle marketteki arasında ciddi fark varsa, o zaman marketlerimiz beklediğimiz katkıyı yapmıyor. Marketlerde olduğu gibi diğer alanlarda çok daha net iyileşmeyi bekleyeceğiz. Bu süreçte daha güçlü performansı tüm paydaşlardan bekleyeceğiz” dedi.

 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler