Bizimle iletişime geçin

Güncel

Bakırhan: Siz kayyım atarsanız biz direniriz, karşı dururuz, onu yok sayarız

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına ilişkin protestolar sürerken, Yüksekova ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan,” Sandıkta bütün hilelere, kaçak seçmenlere rağmen yenilen AKP-MHP iktidarı Hakkari’ye yine kayyım atadı. Biz bunu kabul etmeyeceğiz, Kürtler bunu kabul etmeyecek” dedi.

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınması ve yerine kayyım atanmasıyla ilgili başlayan protestoların dördüncü gününde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da aralarında bulunduğu heyet, Yüksekova Belediyesi’ni ziyaret etti.

MA’nın aktarımına göre; DEM Partilileri, polisler bir süre kalkanlarla engellemeye çalıştı ancak ziyaretler devam etti.  Ziyaretler sonrası gerçekleştirdiği basın açıklamasında Hakkari’ye kayyım atanmasını kendilerinin de halkın da kabul etmediğini ifade eden Bakırhan,  “Kayyım bu topraklara iki dönemdir hükümet tarafından atandı ve halkımız kayyımın ne olduğunu gördü. Bunu en iyi Yüksekova halkı bilir. Yüksekova’da kayyım zihniyetinin nasıl yerel yönetimleri tahrip ettiğine, belediyeyi borç batağına nasıl batırdığına herkes şahit oldu” dedi. 

‘Kayyımınızı çekin’

AKP’ye “Kayyımınızı çekin, kayyımcı anlayışınızı bitirin” sözleriyle tepki gösteren Bakırhan, şunları kaydetti: “Sandıkta bütün hilelere, kaçak seçmenlere rağmen yenilen AKP-MHP iktidarı Hakkari’ye yine kayyım atadı. Biz bunu kabul etmeyeceğiz, Kürtler bunu kabul etmeyecek; Türkiye’nin emekçileri, yoksulları, halkları bunu kabul etmeyecek. Etmediler de. Türkler, Kürtler, Araplar, Çerkesler, kadınlar, gençler ilk defa Hakkari’deki kayyım meselesinde, Edirne’den Hakkari’ye kadar ses yükseltti. Partilimiz olmayanlar, siyasi partiler, kitle örgütleri, dost kurum ve kuruluşlar kayyıma karşı ses yükseltti. Hükümetin de Türkiye’de ve Hakkari’de ortaya çıkan kayyım karşıtı direnişi görmesini istiyoruz.”

‘Bu annelerimizin oylarıyla yenileceksiniz’

AKP’yi uyarıyoruz diyen Bakırhan, bu ülkedeki sorunların çözümüne dikkat çekerek, “Kürt halkının iradesi orta yerde duruyor ve konuşmaya da tartışmaya da hazırdır. Ama kayyımda ısrar ederseniz de direniriz, kayyıma izin vermeyiz. Çünkü kayyım haksız hukuksuz bir girişimdir. Seçimde yenileceksiniz, bu annelerimizin oylarıyla yerel yönetimlerde kaybedeceksiniz, sonra diyeceksiniz ki ben bu annenin iradesine kayyım atıyorum. Kusura bakmayın, bunu kabul etmeyiz. Hakkari’de de söyledik burada da söylüyoruz: Siz kayyım atarsanız biz direniriz, karşı dururuz, onu yok sayarız” dedi.

Yüksekova Belediyesi’nin borç batağında olduğunu aktaran Bakırhan, “Nüfusa kıyaslarsan daha büyük bir borç batağına batmış bir kent. Bu enkazı görmeyenler, bu yolsuzluğu ve usulsüzlüğü görmeyenler Kürt’e ‘biz size kayyım atayacağız’ diyor. Ayıptır, günahtır, biraz vicdanlı olun. Bu toprakların evlatlarını baskıyla, zorla, zindanla, kayyımla yıldıramazsınız. Kürtler onurluca eşit yaşamak istiyor. Kimsenin malında ve toprağında gözleri yok, insanca yaşamak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

‘7’den 70’e Kürtleri zindana atıyorlar’

Türkiye halklarıyla birlikte bu gaspı kabul etmeyeceklerini deklare eden Bakırhan, “Gever’de AKP’ye oy vermiş yurttaşlarımız da olabilir. Onlara da biraz vicdan diyoruz. Hangi din ve vicdan üç dönemdir bir halkın iradesine atanan bu kayyımı kabul eder. Bugünden sonra vicdanı olan, onuru olan hiçbir Kürt değil AKP’ye oy vermek ve üye olmak, AKP binasının önünden bile geçmemelidir. Size hakaret ediyorlar, dilinizi yok sayıyorlar, iradenize kayyım atıyorlar. 7’den 70’e Kürtleri zindana atıyorlar” dedi.

‘Bu kayyım belasını hep birlikte defedeceğiz’

Kürt halkının Şex Seidlerin, Seyid Rızaların torunları olduğunu hatırlatan Bakırhan, “Bu vahşete izin vermemelidir. Bizim yanımıza gelmeyenler AKP’ye de oyunu vermesin. AKP Hakkari ve Gever il ve ilçe örgütleri de kendi genel merkezlerine protesto faksları göndermelidir, bu gaspa dur demelidir. Bu kayyım sadece DEM Parti’ye atanmış değildir, Kürtlere ve onurlu Türkiye halklarına da atanmıştır. Bu kayyım belasını hep birlikte defedeceğiz. Sizin bu onurlu duruşunuzun, direnişinizin, rekor oyla defalardır partimizi Gever’de en yüksek oyla seçmenizin karşısında biz onur duyuyoruz. Asla iradenizin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Son olarak Colemerg halkıyla daha fazla dayanışma çağrısından bulunarak, şöyle devam etti: “Bu kayyımcı anlayışa karşı belediyenizi ve il-ilçe örgütünüzü daha fazla sahiplenin. Bir arada olursak hiçbir zulüm, hiçbir kayyımcı anlayış karşımızda duramaz. Sizleri gece gündüz her dakika yerel yönetimleri sahiplenmek için uyanık olmaya davet ediyorum. Bir daha asla bu topraklarda kayyımcı, rantçı anlayışın yer bulmaması için lütfen belediyenize ve partinize sahip çıkın. Emin olun ki sizden büyük yoktur. Sizin direnişiniz onların topundan da tankından da dipçiğinde de daha büyüktür. Yıllarca bu asimilasyoncu, bu inkarcı anlayışa karşı diz çökmediniz, boyun eğmediniz.”



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler