Bizimle iletişime geçin

Güncel

Avusturya’da Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya’yı anma kampanyasının startı verildi!

Avusturya’da düzenlenen toplantıyla Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya’yı anma kampanyasının startı verildi.

Avusturya’nın birçok şehrinden gelen katılımcılarla Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya’nın işkencede katledilişinin 51. ölümsüzlük yılında, onu ve tüm ölümsüzlerimizi devrimci görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle planlanan anma gecelerine ilişkin merkezi tertip komitesi tarafından Avusturya da merkezi bir toplantı düzenlendi.

Toplantı Merkezi Tertip komitesi tarafından devrim, sosyalizm ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Gece Tertip Komitesi tarafından, Avrupa’nın altı bölgesinde mayıs ayında gerçekleşecek anma geceleri ve panellere ilişkin kararları içeren bir sunum yapıldı. Sunumda geçmişte yapılan anmalara ilişkin tecrübe ve deneyimleri içeren değerlendirmelere yer verildi. Sunumdan sonra toplantıya katılanlara söz verilerek öneri ve değerlendirmeleri alındı.

Avusturya’da 11 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek gece için yerel bir tertip komitesi kurma kararı alınarak Avusturya Gece Tertip Komitesi kuruldu. Toplantı, Avusturya Gece Tertip Komitesinin, “ölümsüzlerimizi anacağımız bu gece de ortak devrimci mücadeleyi büyütme ve geliştirme perspektifinden bakarak başta taraftarlarımız olmak üzere tüm emekçileri, devrimci dostlarımızı ve halkımızı katılmaya çağırıyoruz” ifadeleriyle son buldu.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler