Bizimle iletişime geçin

Dünya

Avrupa’da Efrin eylemleri

Efrin’le halkıyla dayanışmak ve saldırıları protesto etmek için, Almanya’nın Köln, İngiltere’nin Londra, Avusturya’nın Viyana, Linz ve İnnsbruck kentlerinde eylemler düzenlendi

20 Ocak’ta TSK’nın Efrin’e başlattığı saldırı devam ederken, Avrupa kentleri Efrin halkıyla dayanışmak için meydanlara aktı.

Dün, Avrupa’nın birçok yerinde Efrin’le dayanışma eylemleri düzenlendi. Köln, Londra ve Viyana’da da TSK’nın saldırıları protesto edilerek, Efrin halkıyla dayanışma mesajları verildi.

Köln

Almanya’nın Köln kentinde bir araya gelen binlerce kişi, Efrin direnişini selamladı.

Kitle, TSK’nın Efrin saldırılarına tepki göstererek, bir an önce saldırıların durdurulmasını istedi. Eylem sırasında sık sık “Hepimiz Kürdüz, hepimiz Ermeniyiz” sloganları atıldı.

Yapılan konuşmalarda, TC’nin Kobanê’de olduğu gibi Efrin’de de yenileceğinin altı çizildi.

Alman polisinin tüm engelleme girişimlerine karşın, eylemciler polis barikatını aşarak eylemlerini sürdürdüler.

Londra

Efrin için İngiltere’nin başkenti Londra’da da eylem düzenlendi.

Efrin’i Savunma İnisiyatifi’nin organize ettiği yürüyüşe çok sayıda insan katıldı. BBC TV önünde toplanan ve aralarında sendikaların, siyasi örgütlerin olduğu kitle, yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca, TSK’nın Kürt Ulusuna karşı yürüttüğü işgalci, gerici savaşı anlatan döviz ve pankartlar taşındı. Yürüyüşte sık sık “Dün Kobanê bugün Efrin”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol”, “Katil Erdoğan, Terörist Erdoğan”, “İngiliz emperyalizmi Türk devletine desteğini kes” gibi sloganlar atıldı.

10 Downing Street olarak bilinen başbakanlık önüne gelindiğinde ise, başbakanlığa bir dosya verilerek eylem burada sonlandırıldı.

Avusturya

TSK’nın başlattığı saldırılar Avusturya’nın büyük şehirlerinde de protesto edildi.

Avusturya’nın başkenti Viyana başta olmak üzere Linz ve İnnsbruck’ta da protesto edildi.

Efrin’e yönelik katliamların protesto edildiği ve Efrin halkıyla dayanışma mesajlarının verildiği eylemlere çok sayıda insan katıldı.

Yapılan basın açıklamasında, “Daha dün DAİŞ’e karşı birleşen koalisyon güçleri, bugün Kürtlere karşı birleşmiştir. Türkiye/Kuzey Kürdistan’da faşist partiler soykırımları ve katliamları desteklemektedir. Kürtlerin kazanımlarını hazmeden Türk egemen sınıfları medyasıyla, terörüyle, partileriyle, sivil faşist güruhlarıyla, sözde yazarlarıyla işgal girişimine karşı çıkan demokratik güçlere azgınca saldırmaktadır” denildi.

 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Dünya Haberler