Bizimle iletişime geçin

Güncel

ADHK: Devrimciler baskı ve yıldırma operasyonlarına karşı mücadeleyi yükselterek yanıt olacaklardır

İstanbul ve İzmir’de Partizan, SMF ve ESP’ye dönük gözaltı saldırısına tepki gösteren Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu, “Bilinmelidir ki devrimciler tüm baskı ve yıldırma operasyonlarına karşı şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da mücadeleyi yükselterek yanıt olacaklardır” ifadelerini kullandı.

Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), İstanbul ve İzmir soruşturmaları kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bu sabah basın kuruluşlarına düşen habere göre İstanbul ve İzmir’de çok sayıda eve baskın düzenlendi. Düzenlenen ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Sosyalist Meclisler Federasyonu Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu, ESP üyeleri ve Partizan okurları yer alıyor. Gözaltılar sırasında darp ve ters kelepçe işkencesi uygulandığı yine gelen haberler arasında. Ev baskınlarında dijital materyallere, kitaplara ve devrimci yayınlara el konulduğu belirtiliyor.

AKP- MHP faşist iktidarı 31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken halkın devrimci öncülerini gözaltı ve tutuklama saldırıları ile etkisiz hale getirerek sandıktan istediği sonucu almayı hedefliyor. Bu özel dönemde burjuva faşist düzen partilerinin rantçı-talancı kapitalist yerel yönetim anlayışları karşısında halkın alternatif devrimci-halkçı yerel yönetim programlarını yaşama geçirmek için faaliyetlerini sürdüren devrimcileri gözaltı saldırıları ile devre dışı bırakmaya çalışmak nafile çabadır. Bilinmelidir ki devrimciler tüm baskı ve yıldırma operasyonlarına karşı şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da mücadeleyi yükselterek yanıt olacaklardır.”



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler