Bizimle iletişime geçin

Dünya

ADGB: Demokrasiden yana olan bütün kurum ve kuruluşları tavır almaya çağırıyoruz

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına tepki gösteren Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), Kürt halkının iradesine yapılan bu saldırıyı kınıyor ve saldırıların püskürtülüp, yeni saldırıların engellenebilmesi için; demokrasiden yana olan ve bunun için mücadele eden bütün kurum ve kuruluşları, tavır almaya çağırdı. 

Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınarak yerine kayyım atanmasına ilişkin Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), açıklama yaptı. ADGB, faşist AKP-MHP hükümetinin demokratik normları ve demokratik iradeyi tanımama ve halkın iradesini çiğnemeye devam ettiğini kaydetti.

ADGB’nin açıklaması şöyle devam etti: “Kürt özgürlük hareketine ve Sosyalist, demokratik-devrimci muhalefete karşı, egemen sınıfların farklı kliklerinin kendi aralarındaki çatışmalarını, yapılan kapalı kapılar ardındaki görüşmeler sonucu ilan ettikleri ‘normalleşme’ söylemi sonrasında saldırılarını yoğunlaştırarak; aynı zamanda gelecek kapsamlı saldırıların sinyalini de veriyor. Örneğin; Rojava’daki yerel yönetim seçimlerinin yapılmasını istemediğini, buna engel olacağını bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basına yaptığı açıklamada tehditkâr bir dille ilan etmesi, olacak saldırıların kapsamlı olabileceğini gösteriyor.

1 Mayıs gösterilerine karşı gösterdikleri yasakçı ve saldırgan tutumlarını, Hakkari’de son yerel seçimde seçilen  belediye başkanını görevden alarak sürdürüyor. İnkar ve imhacı politikasını, kendi yasaları ve kendilerinin çizdiği çerçevede yapılan seçimlerin sonuçlarıyla belirlenen Kürt iradesini de tanımamaya kadar vardıran AKP-MHP hükümetinin bu saldırganlığına sessiz kalınamaz. ADGB (Avrupa Demokratik Güç Birliği) olarak Kürt halkının iradesine yapılan bu saldırıyı kınıyor ve saldırıların püskürtülüp, yeni saldırıların engellenebilmesi için; demokrasiden yana olan ve bunun için mücadele eden bütün kurum ve kuruluşları, tavır almaya çağırıyoruz!”



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Dünya Haberler