Bizimle iletişime geçin

Emek

Dersim Belediyesi’nin çağrısıyla, Sanatçı Yılmaz Çelik ile dayanışma hasadı yapıldı

Dersim Belediyesi’nin çağrısıyla, sanatçı Yılmaz Çelik ile dayanışmak için köylüler, sanatçılar, belediye çalışanları, SMF üye ve taraftarları ile Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun olduğu kitle, türküler eşliğinde hasat gerçekleştirdi. Maçoğu, “üretimden yola çıktık üretimle devam ediyoruz” dedi

Gazete Patika

Dersim’in Ovacık ilçesinde, Dersimli sanatçı Yılmaz Çelik’e destek olmak için Dersim Belediyesi’nin yaptığı çağrı üzerine, köylüler, Dersimli sanatçılar, Belediye Kadın ve Gençlik Meclisleri ile Dersim Sanat insiyatifi, aydınlar, Dersim Barosu, Grup Munzur Kolektifi, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) üye ve taraftarları ile Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’da Çelik’in hasadında yer aldı. Ovacık’ın Kedek köyünde yapılan hasat çalışması türküler ve sohbetler eşliğinde gerçekleştirildi.

Yılmaz Çelik hakkında

Sanatçı Yılmaz Çelik, Dersim’de 8 Aralık 2019‘da verdiği konser sonrası kuliste gözaltına alınmıştı. Çelik, 2 gün gözaltında kaldıktan sonra “terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak, Elazığ 2 Nolu F Tipi Hapishanesine gönderilerek, yaklaşık 4 ay tutuklu kalmıştı. Çelik’e yöneltilen suçlamalar “Ali Haydar Ölmez ” adlı şarkısının sözleri gerekçe gösterilerek ve tanık ifadesi iddiasıyla yapılmıştı.

Çelik, yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi. Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmasında ise yurtdışı yasağı kaldırılarak, tanıkların dinlenmesi için duruşma 12 Kasım tarihine ertelendi.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Emek Haberler