Bizimle iletişime geçin

Güncel

Taksiciler oda başkanından geri adım: ‘Şiddeti tasvip etmiyoruz’

UBER davası sonrası yaptığı açıklamayla tehditler savuran İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu geri adım attı

UBER’in yasaklanması için açılan davada ilk duruşma dün Çağlayan’daki mahkemede görüldü.

Aksu da bir grup taksiciyle adliye önünde basın açıklaması yaparak şunları söylemişti: “Avrupa ülkelerinde taksicilerin eylem yapıp sağı solu yakıp yıktığı gibi biz de burada böyle bir eylem yapmak istemiyoruz. Eğer Meclis bu konuda gerekli çalışmayı yapmazsa, adalet farklı bir karar verirse taksici esnafının sabrı taşar, her şeyi yapar.  (…) Yanlı haberler sürerse taksiciler gereğini yapar.”

Aksu’nun bu tehditvari sözlerine gazeteciler de tepki göstermişti.

Geri adım atmak zorunda kaldı

Aksu, bugün sözlerini düzeltmek adına DHA’ya konuştu.

Avrupa’da UBER karşıtı eylemlerin şiddete dönüştüğünü söylediğini aktaran Aksu, İstanbul taksicileri olarak eyleme, şiddete ve baskıya karşı olduklarını öne sürdü.

Bunları tasvip etmediklerini, yapanlara da müsaade etmeyeceklerini ifade eden oda başkanı, “Fakat ekmeğimiz ve emeğimiz için elimizden gelen hukuksal mücadelemizi sonuna kadar veririz ve siyasi görüşmelerimizi her türlü yaparız” dedi.

Aksu şöyle devam etti: “‘Ekmeğimiz ve emeğimiz için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız’ ifadesini kullandım. İstanbul taksicileri gece-gündüz hizmet verirler. Kimsenin burnunun dahi kanamasına vesile olmazlar. Şiddeti, kaba kuvveti kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bunların yapılmasına da oda başkanı olarak kesinlikle müsaade etmem.”

 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler