Bizimle iletişime geçin

Güncel

Avukatların adalet nöbeti devam ediyor

Avukatlar; Sezen Aksu ve Sedef Kabaş için adalet nöbeti gerçekleştirdi

Hak ve özgürlükleri savunmak ve hukuksuzluklara dikkat çekmek amacıyla İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, 101’inci kez adalet nöbetini tuttu.

Bugünkü adalet nöbetinde, gazeteci Sedef Kabaş’ın attığı bir tweet nedeniyle evine yapılan baskın ile gözaltına alınıp tutuklanmasına, sanatçı Sezen Aksu’ya yönelik tehdit söylemlerine ve avukat Mürsel Ünder’in bekçiler tarafından darp edilmesine tepki gösterilerek, “Sezen Aksu’nun ‘koparılmaya’ çalışılan dili, Sedef Kabaş’ın susturulmaya çalışılan sesi olacak, sesimizi, sözümüzü çoğaltacağız” mesajı verildi. Nöbete HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy ile CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan da katıldı.

Basın açıklamasını Avukat Selin Nakıpoğlu okudu. Nakıpoğlu, “Bugün, yıllar önce yazdığı bir şarkıdaki sözler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘Yeri geldiğinde o dili koparmak görevimizdir’ sözleriyle tehdit edilen Sezen Aksu’nun, yaptığı bir sosyal medya paylaşımı üzerine Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ‘Bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır’ açıklamasının ardından sabaha karşı evi basılarak gözaltına alınan ve demokratik hiçbir ülkede bulunmayan ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçu gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ın ve bekçiler tarafından ters kelepçe uygulanarak, darp edilerek özgürlüğünden mahrum bırakılan meslektaşımız avukat Mürsel Ünder’in yalnız olmadığını söylemek ve dayanışmak için buradayız” dedi.

Adalet nöbeti olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşmanlaştırıcı, toplumsal barışı ve demokrasiyi tehdit eden tehlikeli nefret söylemlerine, siyasal iktidarın talimatlarıyla verilen tutuklama kararlarına ve cezasızlık zırhıyla donatılan güvenlik güçlerinin hukuk dışı uygulamalarına karşı sessiz kalmayacaklarının altını çizen Nakıpoğlu şu sözleri kaydetti:

“Sezen Aksu’nun, Sedef Kabaş’ın ve Mürsel Ünder’in kendilerine yönelik saldırılar karşısındaki cesareti, direnci ve kararlılığı bize de güç ve cesaret veriyor.”

Göründüğünde daha çok ve daha güçlü olduklarını vurgulayan Nakıpoğlu, “Halkın hak arama özgürlüğünün sesi ve güvencesi olmak için kararlılıkla ve cesaretle burada olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Güvenlik güçlerinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamalarındaki keyfiliğe karşı yurttaşları uyaran Ünder, “size keyfi olarak, makul bir sebep göstermeden durduran, kimlik soran herkese hayır deyin. Size makul bir şüphe bildirmeden keyfi olarak GBT’nizi yapmak isteyen herkese hayır deyin. Bu sizin en temel hukuki güvencenizdir” dedi.(ileri)



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler