Bizimle iletişime geçin

Güncel

41 kiloya düşen ağır hasta tutsak Abdulkadir Kuday’ın serbest bırakılması çağrısı

F Oturumu bu haftaki eylemlerinde birçok hastalığı bulunan ve vücut ağırlığı 41 kiloya düşen ağır hasta tutsak Abdulkadir Kuday’ın durumuna dikkat çekerek, derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenledikleri “F Oturması” eyleminin 637’ncisini şube binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde, Metris R Tipi Hapishanesi’nde tutulan ağır hasta tutsak Abdulkadir Kuday’ın sağlık durumuna dikkat çekildi. Açıklamayı İHD üyesi İsmail Yücel okudu.

Kuday’ın birçok sağlık sorununun olduğunu dile getiren İHD üyesi İsmail Yücel, sağlık problemlerinden dolayı vücut kilosunun 41 kiloya düştüğünü kaydetti.

Aynı zamanda kalp, prostat, böbrek yetmezliği ve bünyesinde çeşitli hastalıklar taşıdığı bu nedenle yaşamını tek başına idame ettiremediğini aktaran Yücel, “İleri derecede bel fıtığı ve çiğneme, ALS hastası olup, bacak felci, ALS’ye bağlı olduğu düşünülen yüz felci, işitme kaybı, kulak çınlaması, görme kaybı, ayak ve ellerde güçsüzlük ve his kaybı, yutma güçlüğü,  bel, sırt, boyun ve karında şiddetli ağrı, kusma, uyku apnesi, göğüste sıkışma ve yanma hissi, aşırı kilo kaybı, ağır mide ve sindirim sistemi sorunları yaşamaktadır” dedi.

Yücel ardından, Kuday’ın ağabeyinin derneklerine gönderdiği mektubu aktardı: “Bu ülkede adalet çifte standartlarda uygulanmaktadır. 52 yaşındaki kardeşim ALS hastası. İç organları da tutan bu öldürücü hastalığın tam bir tedavisi yok ama iyi bir tedavi ve bakım ile ilerlemesi durdurulabilir deniliyor. Ancak hapishane koşulları nedeniyle hastalık sürekli ilerliyor. Hapishane ortamından çıkıp tedavi sürecinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi, çocuklarının ve yakınlarının kontrolü altında olması, onlarla aynı ortamda bulunması, moral ve motivasyon açısından onu olumlu etkileyebilir. Hijyen ve beslenme açısından da ev ortamı daha sağlıklıdır. Bu nedenle kardeşimin tahliye edilmesini bekliyorum.”



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler