Bizimle iletişime geçin

İçerden

Yüzde 99 engelli hasta tutuklu Hakan Erbilek tahliye edilmiyor

Metris R Tipi Hapishanesi’nde bulunan yüzde 99 engelli hasta tutuklu Hakan Erbilek’in tahliye edilmesi için yapılan başvuruların hiçbirine yanıt verilmedi. Baba Gürbüz Erbilek, “Çocuğumuzun hapishanede tutulması onu ölüme terk etmektir” dedi.

Metris R Tipi Hapishanesi’nde bulunan yüzde 99 engelli hasta tutuklu Hakan Erbilek’in tahliye edilmesi için yapılan başvuruların hiçbirine yanıt verilmedi. Baba Gürbüz Erbilek, “Çocuğumuzun hapishanede tutulması onu ölüme terk etmektir” dedi.

MA’dan Melike Ceyhan’ın haberine göre; Metris R Tipi Hapishanesi’nde bulunan yüzde 99 engelli hasta tutuklu Hakan Erbilek’in durumu her geçen gün ağırlaşıyor. Boğazında trakeostami kanüllü takılı, konuşma yetisini kaybetmiş, algıları kapalı olan Hakan Erbilek, kendi yaşamsal ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor. Yaklaşık 2 aydır cezaevinde bulunan Erbilek’in babası Gürbüz Erbilek, geçtiğimiz hafta oğlu ile görüştü.

Oğlunun geçtiğimiz yıl şah damarı kesildiği için üç ay boyunca hastanede tedavi gördüğünü hatırlatan baba Erbilek, çocuğunun yüzde 99 engelli raporu olmasına rağmen yargılandığı mahkeme tarafından tutuklandığını söyledi. Hapishaneye girdikten sonra durumunun daha da kötüleştiğine dikkat çeken baba Erbilek, “Bir kişinin yardımı olmadığı sürece tek başına lavaboya gidemiyor, yemek yiyemiyor. Boğazında bir kanül takılı. Bu kanülün iki saatte bir çıkarılıp temizlenmesi gerekiyor. Doktor ‘Sürekli yoğun bakımda gibi bakmanız gerekiyor’ demişti. Enfeksiyon kapmaması gerekiyor. Biz evde ona bebek gibi bakıyorduk” dedi.

‘Sadece camın ardından görebildik’

Açık görüş yapmalarına izin verilmediğini belirten baba Erbilek şunları söyledi:

“Görüşüne gittiğimizde perişan bir haldeydi. Çocuğumuz zaten konuşamıyor. Sadece camdan görüp dönmek zorunda kaldık. Her yeri yara bere içindeydi. Çocuğumuzun bu halde hapishanede tutulmasını hayretler içinde karşılıyoruz.”

Baba Erbilek çocuklarının Metris Hapishanesi’ne sevk edilmesinin ardından Muş’tan İstanbul’a geldiklerinde kalacak yerleri olmadığı için otogarda sabahladıklarını belirtti.

‘Kimseden yanıt alamıyoruz’

Muş Valiliği’ne kadar birçok yere oğlunun durumunu içeren dilekçeler verdiklerini söyleyen Erbilek, ancak kimseden yanıt alamadıklarını ifade etti.

Çocuklarının serbest bırakılmasını talep eden baba Erbilek, “Annesi de ben de çok kötü durumdayız. Çocuğumuzun cezaevinde tutulması onu ölüme terk etmek demektir” diye konuştu.



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla İçerden Haberler