Bizimle iletişime geçin

Güncel

SMF: 1 Mayıs’a katılmak suç değildir

İstanbul’da 1 Mayıs’ın ardından siyasi kurumlara yönelik yapılan ev baskınlarına ve gözaltılara ilişkin açıklama yapan SMF, “Dün baş eğmediysek bugün de baş eğmeyeceğiz. 1 Mayıs’a katılmak suç değildir. Ortada bir suç var ise o da AYM kararını uygulamayıp Taksim’i siyasi kararlarla 1 Mayıs’a kapatmaktır” dedi.

İstanbul’da 1 Mayıs’ın ardından siyasi kurumlara yönelik yapılan ev baskınlarında Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Dönem Sözcüsü Mahir Gürz ve SMF üyelerinin de aralarında olduğu 29 kişi gözaltına alındı. SMF, baskınlara ve gözaltılara ilişkin açıklama yaptı.

‘Dün baş eğmediysek bugün de baş eğmeyeceğiz’

SMF yaptığı açıklamada, gözaltı ve baskılara karşı mücadele edeceklerini belirtti. SMF, Taksim Meyda’nın işçi, emekçilere, halka  kapatılmasın suç olduğunu vurguladı.  SMF, “Bugün sabah saatlerinde gerçekleşen ev baskınlarında 1 Mayıs eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle Dönem Sözcümüz Mahir Gürz ve federasyon üyelerimiz gözaltına alındı. Coğrafyamızın her alanında büyük bir hızla artan zulme ve hak gasplarına karşı demokrasi mücadelesini büyüten, işçilere, kadınlara, gençlere ve onların örgütlü güçlerine, devrimci kurum ve partilere yönelik saldırılar karşısında dün baş eğmediysek bugün de baş eğmeyeceğiz. 1 Mayıs’a katılmak ‘Suç’ değildir. Ortada bir suç var ise o da AYM kararını uygulamayıp Taksim’i siyasi kararlarla 1 Mayıs’a kapatmaktır. Suç, yoldaşlarımızı ve siper yoldaşlarımızı gözaltına alıp politik-kültürel haklarından tecrit etmektir. Bir kez daha ilan ediyoruz, çabalarınız nafile; sosyalizm mücadelesi mutlaka bir gün zaferle taçlanacaktır. Gözaltılar Baskılar Bizi Yıldıramaz. Örgütlü Bir Halkı Hiçbir Kuvvet Yenemez, Yaşasın Sosyalizm Mücadelemiz. Yaşasın Devrimci Dayanışma, Birlik Mücadele Zafer” diye belirtti.



Mayıs 2024
PSÇPCCP
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Daha Fazla Güncel Haberler