Bizimle iletişime geçin

Dünya

Rus basını: Kremlin endişeli

Rusya hükümetinin resmi gazetesi olan Rossiyskaya Gazeta, Kremlin’in Efrin konusundaki sessizliğini korusa da endişeli olduğunu yazdı

Erdoğan’ın Efrin tehditleri ve askeri saldırı hazırlıkları üst seviyelere ulaşırken Rusya konuya ilişkin sessizliğini koruyor. Rus gazeteleri Kremlin’in sessizliğini korusa da endişeli olduğunu yazdı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre Rusya hükümetinin resmi gazetesi olan Rossiyskaya Gazeta, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ana müttefiki ABD’nin Suriye’deki ‘vekil savaşçılarına’ savaş açıp açmayacağı henüz belli değil. Şu ana kadar Erdoğan’ın eylemleri, Washington’a bu politikasından hiç hoşlanmadığını göstermek adına yapılan blöfler gibi görünüyor.

Rusya tarafsız dursa da, tabii ki çok endişeli: ABD’nin körüklediği bir Türk-Kürt çatışması, Moskova için çok önemli olan Suriye’deki ulusal uzlaşı sürecini tehlikeye atar.” diye yazdı.

“Rus birlikleri de zarar görür”

Nezavisimaya Gazetesi ise Rusya’nın bölgedeki askerlerinin de olası bir operasyondan zarar görebileceğine dikkat çekiyor:

“Ankara’nın Kürtlere ve ABD öncülüğündeki koalisyona gönderdiği tehditler Rusya’ya bir mesaj olarak da görülebilir. Türk ordusunun Menbiç ve Afrin’deki olası düşmanca hamlesi, Rusya’nın barış güçlerini de tehlikeye atar.

Türkiye’nin kendi jeopolitik ve ekonomik hedefleri var ve Suriye’nin sınır bütünlüğünü korumak bu hedeflere uzak. Rusya, Türkiye’nin bu hedeflerine özel bir ilgi göstermiyor. Ancak ABD ve Türkiye’ye yakın bazı silahlı Suriyeli muhalif grupların, Soçi’de düzenlenecek olan Ulusal Diyalog Kongresi’ne katılmayacağını bildirmesi not edilmeli.”

 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Dünya Haberler